Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci sděluje civilním a zároveň snad až příliš bezstarostně letním způsobem, že žena hledá ve svém protějšku především otce svých dětí, otce milujícího, přirozeného a trochu bezstarostného. S takovou může i propadlík s mlékem na bradě přehrát v milostných hrách bohatého, seriózního, etablovaného a uznávaného muže v ideálním věku. Vševidoucí divák tak může na rozdíl od společnosti pochopit odchylku od nepsaných, ale všem známých představách o tom, co je správné a co ne. Přesněji řečeno, on vidí příběh milostného vzplanutí mezi učitelkou a žákem tak, že je v oněch nepsaných společenských konvencích právě tento vztah tím správným a úspěšným Edou ten špatný. Nikdy se tak neocitne v nebezpečí, že by se stal špatným soudcem a byl nucen něco přehodnocovat. Film vychází vstříc divákovi, aby si mohl dál vězet v té letní bezstarostnosti. Film tam zůstává s ním a činí se tím i mnohým jiným nevýrazným - pozornost na sebe strhává jen Tomáš Holý, jehož dětské herectví je velmi dobré. Či spíše sympaticky předvádivé - což trošku zlehčuje Kaiserově postavě i divákovi si jej zamilovat. Další krok vstříc... Ten film s námi chce až příliš dobře vycházet. Ale s takovou vlezlou hudbou? To přehnal... Well, you prefer love, but I prefer other movies of Kachyňa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jen a pouze Daniela Kolářová má povoleno v českých filmech jezdit přímo na kraj pláže fiatem pětistovkou. Do toho klasik Tomáš Holý a tak trošku slabší poetický humor, který mi svojí ulítlostí a bláznivým závěrem trošku nesedl. Nicméně scéna, kde za divoženkami běží chlapy s hadrem přes pás a v rukou stovku buřtů, mi v hlavě chvíli zůstane. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kachyňa a komedie je zvláštní kombinace. Zařazení vážnějších prvků tedy nepřekvapí. Především vztah učitelky se svým žákem je celkem nadčasové téma a rezonuje i po letech. Mladý Kaiser byl neskutečný frajer, Kolářová zvládla s noblesou těžkou roli první socialistické MILF a diblík Holý rozzáří každý film bez ohledu na schopnosti všech zúčastněných. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Režie Kachyňa? Smutné zjištění. Pěkný příběh utopený ve filmařské béčkovosti, v onom jejím druhu, který je typický pro (pod)průměrné české filmy té doby. Chabý scénář, hloupé dialogy, nepřesvědčivě vystavěné konsekvence. Tvůrčí prázdnota. Pitomá muzika. K tomu přeplácanost fenoménem Tomáš Holý. Jestliže jisté populární komedie na něm stojí, tento film se jím spíše drolí (nikoli jeho vinou – stačilo by tolik neexponovat jeho copyright značku roztomilého dareby). Starý ženich a jeho matka, usilující o Davidovo odložení – trapné. Přes to všechno průběžně prosakují hezké přesvědčivé momenty, naštěstí právě některé jaderné duety Holý – Kaiser a Kolářová – Kaiser, takže linie příběhu nějak funguje. Sem tam se objeví kompozičně zajímavý záběr, náladově silná scéna. Kdybych se rozhodl pro nekritickou exegesi, vyzdvihl bych motiv nočního kruhu mládí kolem ohně, z nějž je reperent Jakub vytrhován a opět do něj (i se svou učitelkou) absorbován, až tam šťastně skončí všichni tři. Zda se jedná o hluboký jímavý křehký příběh nebo naivní pseudoromantiku, neřeším. Ke konci filmu se ukazuje, že jde o život (jakkoli musí mít skeptický divák tendenci hodnotit závěr z hlediska kolegyně učitelky). Trvalým přínosem do dějin české kinematografie je zajisté bezradnost, s níž se Kolářové plavky snaží pokrýt její pubické ochlupení. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Víc jak dvě hvězdy ani náhodou. Film to není špatný, je dobře natočený, dobrý scénář. ALE. Za komoušů se takovýhle věci prostě neděly. Mám na mysli "jakýsi smyšlený letní tábor", kde je každý večer hrozně veselo, tančí se u ohýnku a aby toho nebylo málo, jsou k dispozici všelijaké kostýmy. Jako pohádka dobré, realita byla v té době úplně jinde. Bohužel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama