Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Z celé série Detektivů od nejsvětější trojice asi nejslabší. Celkově moc přímočaré, způsob vyprávění, kdy v půlce najednou znáte vraha mi přišel jako by mě autoři o něco okradli. A ve srovnání s předchozími případy mi i ta atmosféra přišla jako dost tuctová. Ta jinakost, pro kterou jsem případy olomouckých detektivů obdivoval, se nějak vytratila. Navíc úplný závěr trochu nelogický a nedotažený ... Škoda, měl jsem tuhle sérii rád a čekal jsem ve finiši něco lepšího. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poslední díl to úplně zabil, tam skoro nic nedávalo smysl... dost hloupé střihy/zvraty, chvílema to vážně připomínalo spíš parodii (doktor jako nepozná na dovolený svojí sestru z nemocnice, co ho vozí po moři na padáku... jak policajti zničehožnic zjistili, že za zmizením ženy má prsty manžel, když v tu chvíli ani nevěděli, že je mrtvá a neměl jim to ani kdo říct nebo aspoň popřít zavinění na jejím zmizení?!?... muška elitního střelce v kostele na pár metrů taky "parádní", a naopak megapřesný výstřel plicajta hned na to :_) prostě těch wtf momentů tam bylo moc). Musím říct, že teda zlatej Vodník. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že po Vodníkovi se série zakončuje alespoň průměrně. Chybí tu artová stránka věci, která mi překážela v předchozích minisériích, za to plusové body. Samotný příběh není příliš zajímavý, nabízí víceméně dějovou linku, která by možná vystačila na 80 minut, ale 3,5 hodiny je moc. Největší slabinou mi, jako vždy a u všech Hřebejkovejch filmů, přijde Petr Jarchovský, který se vypsal v devadesátých letech na Pelíšcích a Šakalích letech, ale od té doby je to hodně podprůměrné. Vlastně si myslím, že dokáže pokazit i dobré náměty, které by schopný scénárista dotáhl na hluboké filmy, které nezapomenete - viz. Nevinnost. S tím souvisí i charaktery postav - v každé sérii se Výrová a další chovají vždy jinak a nepomůže tomu, že je hrají schopní herci. ()

stage.x 

všechny recenze uživatele

Borec trefí Viktora Preisse na x set metrů z posedu a pak v kostele čeká celou věčnost, než vystřelí na frajera, kterej je od něho pár metrů? Jako watafuck??? Následnou efektní policejní palbu z otočky (?) přímo do hlavy jsem si pouštěl asi 100krát a řezal se u toho jak debil. Zpackaná relativně dobře rozjetá detektivka. Běžte s podobně dokurvenejma koncema do řiti. Takhle posrat celou sérii prostě není fér. Jdu brečet do kouta... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitně rozjetý seriál naprosto pohřbil příliš uspěchaný poslední díl, absence řádného vyvrcholení a uzavření všech příběhových linií. A scéna s doktorem na padáku tomu dala korunu. Z příběhů nejsvětější trojice jsem zatím viděl pouze Vodníka a tento zázrak a začínám podezřívat autora předlohy M. Sýkoru, že má snad něco proti dětem. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)
  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)

Reklama

Reklama