Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistka Marie Výrová se seznámí s novým majitelem domu, kde kdysi došlo k hrůzné vraždě pětiměsíčního dítěte, z jehož usmrcení byla obviněna jeho psychicky labilní matka. Intuice a především další podezřelé okolnosti, které se jí během pátraní naskytnou, Marii přivedou k rozhodnutí konfrontovat zbylé členy rodiny Třebovických poznamenané dávnou tragédií. Rozvrácené mezilidské vztahy během jedné velké přímé konfrontace vedou nejen k obnažení lidských charakterů, ale i závěru vyšetřovatelky, že dítě zabil někdo jiný, koho již nelze vyslechnout a pohnat před soud. Ve chvíli, kdy pro sebe Marie případ uzavírá, však dojde k nečekanému zvratu a objeví se šance, že Marie přece jen pohlédne do tváře vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podezřelý "zelený mužík" z pod vrby na dvorku dostává obrysy reálné postavy. Dopadení pachatele dávného zločinu je na spadnutí. Druhá a i závěrečná třetí epizoda až příliš často střídá scenáristickou nevyrovnanost a režijní nedodělky. Klára Melíšková coby major Výrová se konečně dobere pravdy a "vodníka" nenajde pod vodou. Ten už stačil mezitím zmutovat a docela dobře se pohybuje na souši. Režie Viktora Tauše je místy poněkud mimo. Když po třiceti letech dojde k rodinné sešlosti na místě činu, má tohle setkání všech podezřelých dobrou atmosféru. Následně se vyšetřovatelka odebere na policejní stanici, kde se cosi slaví. A mezi živou interpretací staré Matuškovy písně, nafukovacími balonky a policisty v dobrém rozmaru na dvojkolkách se na konci Melíšková setká a obejme se s Terezou Ramba. Nikdo z diváků netuší, co to mělo znamenat, co se vlastně slavilo, proč to tam bylo. Tušíte správně - nic se ani nevysvětlilo. Dokonale to ovšem narušilo soudržnost této epizody, ačkoliv celá sekvence trvala jen nepatrný zlomek stopáže. V závěru následoval další nedodělek. A ještě mnohem větší. Pachatel vraždy je usvědčen a frustrovaně kráčí podél jezera kamsi do pryč, v závěsu má kriminalistku. Ta nijak nechvátá, má jen nepatrně zrychlenou chůzi. A následují titulky. To už byl slušný vrchol impotentního nedořečení závěru. Nechápu, proč a k čemu je mně dobré si domýšlet, co bylo s vrahem dál. A slavné to nebylo ani s retrospektivou (zlo)činu, tedy objasněním, jak se tehdy zločin skutečně udál. Očekával jsem, jak mě závěrečný návrat do dusného léta uzemní. A ono nic. Skoro až odbytě to bylo zrežírované. Třetí epizoda dokáže stále udržet diváckou pozornost. A na odhalení vraha jsem se těšil. V pohodě ale klidně stačily jen dvě epizody, ta kompaktnost první epizody ve druhé epizodě okamžitě opadla. Třetí epizoda mohla být vrcholněji podaná. A nejlepší tak pro mě zůstává dějství první - nedostižně atmosférické a dusné. 6/10 ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbohatlý pan podnikatel Ota Třebovický(vynikající M.Hanuš) to při "rodinné sešlosti" po právu schytal, jak od obou bratrů(výborní V.Neužil a M.Táborský), tak i od dcery (stejně výborná Z.Stivínová). Po 4 letech od premiéry v dubnu 2019 mi už vypadlo z paměti, že vraha Lad.Holinu výborně hrál Jaroslav Vlach(*1949). Je to dlouholetý herec Měst.divadel pražských(MDP), mj. hrál také polepšeného zloděje,poté hostinského Slimáka ve 2 dílech tv-seriálu Četnické humoresky, hrál taky v seriálu První republika. Velmi dobrý byl taky T.Juřička coby truhlář Švestka. Poslední díl : 5 * a 83 % . ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečné stretnutie všetkých zúčastnených na mieste činu je už čistá Poirotovka, a to v tom nalepšom zmysle slova. Bohužiaľ, to neskončí odhalením, a opitá kamera nás naďalej sprevádza až k vodníkovi, ktorý sa do deja vynorí akoby nič. Pri tom policajnom riaditeľstve, kde prebieha nepretržitá párty, sa nejaké rozumné odhalenie ani nedalo čakať. Ale po väčšinu času fakt úžasná atmosféra a ponorenie diváka do deja. –––– Vy budete litovat dne, kdy jste začala strkat nos do věcí naší rodiny! ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl přeceňuji na 5*, a to schválně. Pomíjím ne úplně dobrý mluvený výkon v hlavní roli a podivné vedení s Krobotem. Téměř vše ostatní se sešlo správně a jako dříve i přebylo. Něco v kameře, vatový policejní mejdan a závěrečné zbytečné vteřiny. Důležité figury zvládnuté. Vynikající vrchol byla sekvence souběžných dějů. Průměr za 80%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celkem slušné druhé epizodě mě závěrečný díl dost zklamal a málem z toho byly jen dvě hvězdičky, ale slitoval jsem se. Vyšetřování šlo prakticky do kopru, kormidla se ujalo duo intuice/ náhoda a hlavním poznatkem, který jsem si z toho odnesl, je fakt, že bych chtěl jako policista sloužit na krajském ředitelství v Olomouci, protože jsem měl vždycky rád grilovačky. Trochu mě zklamalo, že pan Koláček nenabízel přítomným dobrou brazilskou kávu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečné scéně hraje písnička „Za naší stodolou“ od Miroslava Kemela. (ArthasKarfa)
  • Místo, kudy odchází kriminalistka Marie Výrová (Klára Melíšková) ze společné sešlosti všech zainteresovaných do případu, je silnice mezi obcemi Janova Ves a Vysoká. Křížek a památná lípa, která je vidět v záběru, je tzv. Bosyňská lípa. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama