Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je toho vážně moc. Furt mi někdo podsouvá, že mám předsudky. Vůči černejm, žlutejm, modrejm, zelenejm, vůči gejům, lesbám, bipolárům, přeoperovanejm, vůči chlapům rodící děti, ženskejm na vedoucích pozicích anebo vůči tlustejm lidem dělající striptýz. Dejte s tímhle prvoplánovým a trendům poplatným podkuřováním pokoj, každýmu normálnímu člověku je tohle všechno úplně buřt. Oceňuju na týhle epizodě jenom závěr, kdy to aspoň nesklouzlo k absolutní kolektivní katarzi všech postav. Blb prostě blbem zůstane. Eva Hacurová boží, vlastně mi to celý podělala jen ta nepokrytá snaha udělat něco strašně hlubokýho, i když držím v ruce jenom plastovou lopatičku. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si zvednout sebevědomí a přestat žít podle předem narýsovaných souřadnic... Eva Hacurová je bezesporu jednou z nejtalentovanějších tváří nejmladší herecké generace, jak o tom přesvědčuje nejen touto dechberoucí kreací, ale zejména na prknech pražského Divadla v Dlouhé, kde ztvárňuje nejrozličnější charaktery ženských hrdinek od antiky až po současnost. ()

Reklama

LindaVa 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na celém filmu pro mne samotnou je fakt, že mě to bavilo! Klikla jsem na to náhodou a po prvních minutách jsem chtěla vypnout, ale z nudy nevypnutý film mě zhruba v polovině začal bavit natolik, že teď stojí za komentář. Je moc hezké, že v dnešním českém filmoprznění existují i výjimky. Nejde o nic převratného, ale shlédnutím filmu čas neztratíte ;) ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV film o macaté učitelce, který svůj malý komplex, který ji dává sežrat komplet okolí , začne řešit tím, že se přihlásí na kurz burlesky ... námět je teda hodně originální, nejvíce hvězd dám za odvahu hlavní představitelce Evě Hacurové, která šla skůží na trh doslova. Mírně erotické, lehce úsměvné, ale překvapivě víc psychologické a vážné dotýkajících se témat jako jinakost, sebevědomí a zakomplexovanost . Odvyprávěné poutavě a hrozně mne pobavilo účinkování Show Jana Krause. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Metráček 2.0 aneb potíže s nadváhou, rodinou a vzdělávacími institucemi pro 21. století. Byl jsem až překvapen, jak tenhle film fungoval, přestože byl dost předvídatelný. Eva Hacurová vysekla svou Bětku s takovou přesvědčivostí a grácií, že všechny možné pochyby předem zadupala do země a její hrdince musíte fandit, i kdybyste nechtěli. Po všech těch filmových sračkách řešící neukotvené partnerské vztahy dnešních třicátníků, konečně něco jiného a živého. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Burleska, o kterou v příběhu jde, je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu. Burleska má uměleckou hodnotu jen tehdy, je-li spojena s nadsázkou, ironií, parodií a satirou. (sator)

Reklama

Reklama