Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na komplexu méněcennosti je nejhorší, že jím netrpí ti, kdož by měli. 1) 25leté Evě Hacurové (učitelka - burleska) do optimální váhy chybí, řekl bych, podstatně víc, než zhubnout jen dvacet kilo, ale v dané souvislosti to nevadí. Ostatně herečka už před filmováním ve své snaze zhubnout shodila 9 kg. Tato navzdory své váze půvabná herečka "krev a mlíko" je jasnou ilustrací duchaplného citátu francouzského spisovatele Jeana Dutourda: Na komplexu méněcennosti je nejhorší, že jím netrpí ti, kdož by měli._____ Ovšem, musím připomenout, že si učitelku v roli burlesky opravdu představit neumím._____ 2) Ve filmu nechybí pěkní kluci: 39letý přitažlivý gay Daniel Bambas (trenér hurlesek), 30letý Jacob Erftemeijer (tělocvikář) i Filip Král (zakomplexovaný žák Štěpán Svoboda)._____ 3) Výstižný koment, který pěkně shrnuje i mé výhrady k dílu: Mallinali**. ()

tba4u 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tereza Kopáčková patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co dokáže ČT nabídnout. Je dobře, že dostala prostor k této minisérii. Výborný scénář, celkově řemeslně skvěle odvedený film, citlivá režie. Jestli v něčem Terezu Kopáčovou opravdu obdivuju, tak je to její až neskutečný cit pro estetiiku, kdy i erotická scéna ženy s velkou nadváhou nepůsobí odpudivě, a celkově i když XXXL hrdinku doslova svléká donaha, není to nikterak urážlivé či ponižující. A výkon Evy Hacurové...zrodila se hvězda. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zdařilý start televizního návodu k tomu jak si nepodělat život. Ženskou rukou vedené znázornění citlivého, ale ne neobvyklého, tématu….trošku pohádka, trošku přitažené za vlasy, trošku moc televizní, ale určitě ne špatné. Trefa, co se týče hlavní představitelky (civilní projev). Trefa, co se týče prostředí (učitelka/burleska). Trefa, co se týče poslání (přijmutí osobního mindráku). Uvidíme, s čím přijdou zbylé příběhy cyklu, ale zatím nezbývá než dodat: „proč ne?“ ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netušil jsem do, čeho jdu a myslel jsem, že startuje nový seriál o mladé učitelce. Tím se ale vysvětluje, proč se místy tlačilo na pilu a působilo lehce osvětově. Nakonec si říkám, že bylo možné téma ještě více rozvést a tři čtyři díly by se natočit daly. Eva Hacurová i Sabina Remundová by si je zasloužily. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je toho vážně moc. Furt mi někdo podsouvá, že mám předsudky. Vůči černejm, žlutejm, modrejm, zelenejm, vůči gejům, lesbám, bipolárům, přeoperovanejm, vůči chlapům rodící děti, ženskejm na vedoucích pozicích anebo vůči tlustejm lidem dělající striptýz. Dejte s tímhle prvoplánovým a trendům poplatným podkuřováním pokoj, každýmu normálnímu člověku je tohle všechno úplně buřt. Oceňuju na týhle epizodě jenom závěr, kdy to aspoň nesklouzlo k absolutní kolektivní katarzi všech postav. Blb prostě blbem zůstane. Eva Hacurová boží, vlastně mi to celý podělala jen ta nepokrytá snaha udělat něco strašně hlubokýho, i když držím v ruce jenom plastovou lopatičku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Burleska, o kterou v příběhu jde, je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu. Burleska má uměleckou hodnotu jen tehdy, je-li spojena s nadsázkou, ironií, parodií a satirou. (sator)

Reklama

Reklama