Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý snímek, dobře zahraný, ale tak nějak jsem měl pocit, že to je přesně to, co očekáváte, jen s tím rozdílem, že je to místy hodně drsné. To se mi líbilo, ale prostě jsem měl pocit, že i když to je něco, co někdo prožil, film nedokázal to utrpení, které musel prožívat, správně přenést i na diváka, a to je škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do letoška jsem snad neviděl takový dobrodružný film z džungle v takovémhle ladění a dle životopisu. A letos už je to třetí. Po tomhle kousku s výmluvným názvem (a taky dost debilním) ještě Lost City of Z a zčásti také Zlato. Ne, že bych si stěžoval, ani potřetí jsem se nijak nenudil a za posledních pár let je to další film po Horns, který bych doporučil kvůli Radcliffovi. První půlka je víceméně přátelský road trip po Latinské Americe, v té druhé už se leckdy dějí tak nechutné věci, že jsem občas jen nestačil věřit vlastním očím. A je to navíc tak správně drásavé a zručně natočené, že je opět škoda, že snímek bez větších skrupulí víceméně zapadne. PS : Thomas Kretchman je neskutečně badass! ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Yossi Ghinsberg by v téhle džungli přežil opravdu pouze s kouzly Harryho Pottera, jakými jsou třeba Cave Inimicum či Fianto Duri. Tímto narážím na určitou nevěrohodnost konfrontace Daniel Radcliffe vs bolívijská s(u/y)rovost. I když je známo, že v případě ohrožení života, přepíná lidský mozek na survival mód a člověk je schopen mnoha věcí, které jsou v běžném životě nepřístupné. Příroda divoká a krásná, motivace čtyř hlavních postav trochu zvláštní, sjíždění řeky má drajv a část vyobrazující přežívání slušná včetně závěrečného mrazivého po-vstání. Opakované shlédnutí ale nehrozí, chybí větší zarytí pod kůži a kromě pár momentů, které si ale budete pamatovat zejména pro jejich survival ladění, vlastně téměř nic obohacujícího. Lehce nadprůměrných 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dá sa vôbec napísať lepší komentár ku tomuto filmu aký tu zverejnil uživateľ verbal? Myslím, že nie. Verbal to vystihol dokonale. Z toho dôvodu len zbežne odcitujem jeho vyjadrenie. Hery Potrat a Ohnitá noha by bol komplexne pozerateľný filmík, uveriteľný, moc pekne natočený a milo dobrodružný, keby do hlavnej úlohy neobsadili niekoho, kto by na prvý pohľad vysilením chcípnul už len po vyslabikovaní slova d-ž-u-n-g-ľ-a, nie to aby tam prežil jedinú noc, a kto by sa celý čas sterilne netváril, ako by mal v prdeli zarazenú metlu na fanfrpál. Daniel Radcliffe to síce zas ťažko nedával, ale ten podkožný parazit namiesto blesku mu na čele moc slušil. ** ()

Happens 

všechny recenze uživatele

V určitých ohledech mi film připomínal 127 hodiny. Harry Potter mě mile překvapil, neskutečný výkon. Síla přírody jak silný vír, který vtáhl diváka do hlubin mocné fauny a flory, která je nehostinná a krutě spravedlivá. Napětí a krása snoubená s reálností. Co víc chtít. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)

Reklama

Reklama