Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Greg McLean doposud divákům spíše chystal podívanou v béčkovém až céčkovém duchu (ale Belko Experiment stál za to, o tom žádná), ale tady si vzal na paškál téma, ke kterému by se áčkové zpracování velmi hodilo. Ono to ve výsledku je nakonec stejně ale spíše slušné béčko. Konec toho otravného haštaření s písmenkami. Film si zakládá na skutečných událostech, hned jsem si musel toho chlapíka najít a něco si o něm přečíst. Mít takovou vůli přežít se vidí fakticky málokdy. Natočené je to zručně, okořeněné výborným naturalistickým výkonem Radcliffa, jenž se do své role vžil a dal jí kus svého srdíčka. Ve výsledku to je znát. Líbil se mi záhadný Kretschmann, pořád jsem nevěděl, co má za lubem. Film nabídne i pár nechutných scén, při kterém se vám žaludek převrátí na druhou stranu, ono jíst embryo už samo o sobě stačí, ale ještě k tomu přidali tu scénu s parazitem. No, ale takové věci jsou na denním pořádku, pokud se ztratíte v amazonské džungli. Najdou se zde i napínavé momenty, třeba ten na rozbouřené řece. Závěr emocionální pecka, i když dodnes nikdo neví, jak ti dva, co se odpojili, skončili. Holt dvě strany mince, dva se zachránili a po těch druhých dvou se slehla zem. Smutný příběh. Jinak film vydařený. Za mě dávám 74 % ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události o izraelském mladíkovi Yossi Ghinsbergovi, který se vydal za dobrodružstvím do hlubin Boliviské džungle, která se změnila v holý boj o přežití. Pomalý film, ukazující džungli plnou nástrah a nebezpečí, které se skrývá za každým stromem jakožto místo, které si nepodmanil člověk, ale přetrvává zde nadvláda přírody. Krásné a zároveň děsívé. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já moc na tyhle filmy na téma "ztracen v džungli" nejsem, protože mi to přijde všechno na jedno brdo. U tohoto jsem se celkem nudil až někam za polovinu filmu, do doby než začne "ztracen v džungli" :o) ... Každopádně Radcliffe zahrál celkem solidně a u pár scén jsem fakt měl co dělat. například boulička na čele, vajíčka na tvrdo a voňavoučké nožky :o) Na jedno zhlédnutí oukey. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V dobrodružnej dráme podľa skutočnej udalosti nás čaká ako krásna príroda a indiánska hudba, tak kruté stretnutie s realitou, keď si hrdinovia uvedomia, že v džungli termín "pán tvorstva" neznamená vôbec nič. Pekná ukážka sily priateľstva a ľudskej vôle v extrémnych podmienkach. Daniel Radcliffe sa na svoju rolu pripravoval poctivým hladovaním a musel zapracovať na svojom prízvuku, ktorý slovenský divák pravdepodobne príliš neocení. Príbehy podľa skutočnej udalosti budú divákov lákať vždy. Obzvlášť, keď sa v nich bojuje o prežitie. Na niektoré zásadné informácie a zakončenie si musíme navyše počkať až do záverečných titulkov, čo pri takmer dvojhodinovej snímke, ktorá miestami stráca dych, je veľká škoda. Obrazové stvárnenie by v nás zanechalo väčší dojem ako pár strohých viet. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)

Reklama

Reklama