Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe není jenom Harry Potter, ale vybírá si dobré role a filmy. Tentokráte se vydá s kamarády do džungle a je to napínavá podívaná. A když zůstane úplně sám, to teprve začíná to pravé dobrodružství. Za mě velice dobře natočeno, navíc je to podle skutečné události. Škoda, že se nikdy nezjistilo, co se stalo s Karlem a Marcusem. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nečakajte, že zažijete nejakú žánrovú revolúciu či do detailov vyladenú drámu, z ktorej nebudete môcť večer zaspať. Jednoducho si spríjemníte večer s pútavou adrenalínovou jazdou, kde na vás okrem exotickej Bolívie bude čakať aj talentovaný Radcliffe so svojou premenou na nepoznanie. Príjemná jednohubka - neurazí, neohúri, no na jedno zhliadnutie si ju vcelku užijete. 7/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický survival s prkenným Radcliffem, které mu jdou nejlépe mrtvoly (Švýcarák). A jelikož je nakonec takovou chodící mrtvolou, byl jsem s jeho výkonem vcelku spokojen. Prim samozřejmě hraje čarokrásná džungle nasnímaná báječnou kamerou. Mravenci, pavouci, štíři a hadi. Opice v korunách stromů, prý chutnají výtečně, a jaguár v hustém podrostu, co se naštěstí bojí ohně. Divoká dravá řeka se řítí mezi skalními masivy a v dálce nad ní se chystá bouře. Odstranění parazitů je připomínkou italského snímku Zázraky se dějí (1974). Ano, nad některými momenty příběhu lze kroutit hlavou, ale život přece přináší i štěstí a zázraky... A že hlavní hrdina vytáhne z plovoucí krosny suchou mapu? To zná každý vodák - když se vypravím na vodu, tak co má zůstat suché, dobře uzavřu do plastu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události o izraelském mladíkovi Yossi Ghinsbergovi, který se vydal za dobrodružstvím do hlubin Boliviské džungle, která se změnila v holý boj o přežití. Pomalý film, ukazující džungli plnou nástrah a nebezpečí, které se skrývá za každým stromem jakožto místo, které si nepodmanil člověk, ale přetrvává zde nadvláda přírody. Krásné a zároveň děsívé. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Survivor pro mladší a nepokročilé. Dost naivní, ale přesto celkem ucházející film jedoucí na modní vlně travelingu...základní schéma celkem nosné, jen ho ruší nelogičnosti typu hlavní hrdina se po ztroskotání v řece po dlouhé době konečně dostane z vody a zachrání i svou krosnu, aby z ní posléze vytáhl zcela suchou mapu a suchý papír a napsal kolegovi vzkaz...stejně jako si hoši nesou na přespání stany, ale krosny mají během pochodu poloprázdné...po několikadenním pobytu v džungli jsou stále jako ze škatulky, bez propocených triček atd. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)

Reklama

Reklama