Reklama

Reklama

Špionáž v divočině

(seriál)
  • Česko Špióni v divočině (více)
Velká Británie, 2017, 8x53 min

Režie:

John Downer

Hrají:

David Tennant (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jsme opravdu tak odlišní od našich zvířecích příbuzných? Co odhalí skryté kamery v dokonalých robotických zvířecích replikách? Další cyklus z dílny tvůrců, kteří vytvořili zcela novou generaci maskovaných kamer, jež vypadají jako zvířata, která sledují, a dokonce se i tak chovají. Vyslali je natáčet své opravdové kamarády ve volné přírodě, jak milují, truchlí, podvádějí a vynalézají nová řešení problémů. Každá epizoda je zaměřena na jednu vlastnost, o kterých jsme se ještě nedávno domnívali, že je pouze lidská: na lásku, inteligenci, přátelství i schopnost klamat a podvádět. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmári z BBC už viackrát použili napodobeniny zvierat na maskovanie skrytých kamier. Tentoraz to dotiahli na ďalší level, pretoze umelé zvieratá sa pohybujú, chodia a vydávajú typické zvuky. 1. Láska: Krokodíly umelých špiónov prenášajú spolu s ďalšími mláďatami do vody alebo slony ich obchádzajú, aby im neublížili. Vznikali tak aj trochu zvláštne neprirodzené situácie, keď opice hulmani svojho umelého člena rodiny zvalili z konára na zem a keď sa nehýbal, považovali ho za mŕtveho a vytvorili smútočné zhromaždenie. Imitácia bola dokonalá a nejako mi ich bolo ľúto, ako ich podviedli. Šimpanzy ale mali pri umelej korytnačke jasno za pár sekúnd a hneď z nej bola hračka, o ktorú sa dalo aj pobiť. 2. Inteligencia: Bystrá myseľ slúži hlavne na získanie potravy tam, kde menej bystré tvory nemajú šancu. Okrem známych scén malých opíc, ktoré rozbíjajú orechy s použitím kamennej nákovy a kladiva je zaujímavá aj výroba nástrojov, čo zvládnu nielen naši najbližší príbuzní šimpanzi, ale aj vrana dôvtipná. Ešte milšia je samica orangutana, ktorá po kúpeli s mydlom sa rozhodne pílou rozpíliť konár a pri tom odfukuje piliny. 3. Priateľstvo: Surikaty a ich súdržnosť sú dobre známe a sú aj vďačným objektom pre kamery a diváka. Spoločne tak zvládnu aj špiónsku kobru, o ktorej sa rýchlo presvedčia, že je neškodná. Putovanie vlčieho mláďaťa bolo trochu dlhé, ale aj nervy drásajúce. Niektoré špiónske vymoženosti mi už pripadali akoby na hlavu postavené a trochu zbytočné. Neobyčajné priateľstvo krokodíla a neveľkých vtákov ležiakov umožňuje, aby si navzájom ochránili svoje vajíčka a potomstvo. Keď šimpanzi lovili paviánov, pripadali mi celkom ako partia poľovníkov v lese a nakoniec sa aj kamarátsky podelili s neúspešnými lovcami. 4. Darebáctvo: Skok makakov z veže do bazéna nemá chybu. Skutočný adrenalínový test ako u človeka. Ešte neslušnejšie správanie predvádzajú drogujúce delfíny alebo lemury v tranze. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dokument o přírodě, který nejen poučí, ale i pobaví. Většinu záběrů mají na svědomí desítky jiných miniaturních kamer a dronů, než třeba ten vtipný Gremlin skrývající se v pařezu, každopádně nápadité, vtipné i s ojedinělými záběry :-) Každopádně klobouk dolů filmařům fauny za jejich vynalézavost, trpělivost a hravost. K dokonalosti mi chyběl především více charismatičtější komentář. (viděl jsem cz dabing). 90% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U surikat pojízdné termitiště nevzbudilo žádné obavy." A o tom to je. Kamery v šutrech, falešných zvířatech či čemkoli jiném jsou jen falešnou zástěrkou toho, že je to jen další z mnoha dokumentů o zvířatech. Já se tedy taky občas rád podívám na orangutana řezajícího pilou větev, pštrosici balamutící levharta či veverky schovávající ořechy, ale radši mám přírodu za domem. ()

Scallywag 

všechny recenze uživatele

Špión sem a to mě poser tam....na slovo špión jsem po shlédnutí jednoho dílu naprosto alergický, nejenom že se o nich mluví skoro celou stopáž, ale záběry na tyhle nemotorně se pohybující loutky zaberou cca 30 % dílu. Nemluvě o tom, že ty jejich záběry jsou v 90% úplně k hovnu, protože nic zajímavé nepřinášejí, vše je dobře vidět na záběrech z klasických kamer. Nevim no... ŠPIÓN!! ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad s robotickými zvířátky. Tolik krásných a detailních záběrů, spousta nových poznatků z chování zvířat dokazujících často vyšší inteligenci a velkou podobnost s chováním lidí. Vtipné, co všechno se zvířata dokáží naučit či odkoukat od nás. Osobně nejlepší nápad na robo-špióna byla jezdící hromada sloního trusu, která dokázala ještě vyslat malé hovínko s kamerou. :) 85% ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama