Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně tomu přidám nějaké body navíc za snahu vytvořit poctivou napodobeninu nedostižného Heatu. Člověk si samozřejmě řekne že Schreiber není DeNiro a Butler není Pacino, ale ruku na srdce koho podobné filmy o gansterech, kteří se snaží dostat policajtům na kobylku nebaví. Smekám před režisérskou prvotinou Gudegasta. Délka je sice vražedná, ale Butlet nehrál možná 5 let v ničem lepším. Některé scény parádní a akční stránka hodně povedená. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dobrá žánrovka. A Gudegastovi vlastně docela (dost) závidím. Ne to, že by byl bůhvíjak skvělý a nápaditý filmař, ale fakt, že dostal příležitost natočit film přesně v duchu svých oblíbených krimi klasik (ikonický Nelítostný souboj z toho trčí na všechny strany). Ještě důležitější však je, že jim svou variací/poctou neudělal žádnou ostudu. Jeho vlastní přínos subžánru drsných policajtsko-zlodějských kriminálek je sice minimální (žádný osobitý rukopis, originální ozvláštnění dějové struktury či výjimečná scéna), ale i při pouhém napodobování/kopírování ustál tohle nemalé sousto po všech stránkách se ctí (film drží pohromadě, má konzistentní atmosféru, příjemné tempo vyprávění, solidní herce, dobře natočenou akci atd.). Podle mě na sebe může být docela hrdý - já bych na jeho místě rozhodně byl... 70 % ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat divácky nenáročný akční film. Stačí k tomu dostatek akce, divácky zajímavý příběh, pár sympatických pánů a další akce. Poprvé jsem si mohl vychutnat Gerarda v roli, ve které mě neskutečně sral. Také jsem si nemohl nepovšimnout, že šílenou rychlostí ztrácí své mužské kouzlo a tloustne. Pokud rádi fandíte těm zlým, tak toto je přesně film dle vašeho gusta. Máte totiž zaručeno, že budete v závěru spokojení. Rozdávají si to spolu totiž zlí s ještě zlejšími. Více takových filmů. Není to tak těžké, stačí do toho necpat hromadu sraček. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní přestřelka byla parádní a když se na scéně objevil zlej policajtskej bastard Butler se svým týmem, dávalo to tušit drsnou akční jízdu. To se ale tak úplně nevyplnilo. Dost výraznou roli tu hraje motiv geniální loupeže. Nic proti tomu. Užil jsem si i tuhle linku, ale film to trochu zpomalilo. No a pak tu byly výjevy ze soukromí hlavního hrdiny, které asi měly ukázat, že to není jen tupá mlátička, ale také chlap se srdcem, co má rád svoje děti, ačkoliv do ideálního otce má daleko. Bez toho bych se obešel. V závěru se zase film vrátil na akční vlnu a to bylo jedině dobře. Jen mě už začíná vytáčet, jak se takřka všichni tvůrci snaží přijít na samotném konci s nějakým zvratem, který staví dosavadní děj na hlavu. Herecky pecka a vedle zmíněného Butlera řádí i Pablo Schreiber. Samozřejmě obešel bych se bez Padesátníka, ale to už je asi nutné zlo. 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nelze popřít viditelné paralely s "Nelítostným soubojem", "Dokonalá loupež" stojí pevně na vlastních nohou. Zatímco Mann přišel se stylově vytříbeným portrétem dvou antagonistů s profesním respektem vůči sobě a zabývá se etikou světa zločinu a spravedlnosti, Gudegast nabízí divákům precizní heist biják s důmyslným scénářem, který záměrně stáčí pozornost diváků. --- NÁSLEDUJÍ SPOILERY --- Zdejší vyprávění má tři ústřední postavy, které nám v průběhu snímku nějak prezentuje, ale to jen proto, aby nás po konci nechal si sami vše přehodnotit, byť již v průběhu stopáže nám dává dvojznačné indicie, že asi vše nebude tak, jak se zdá. Překvapivě k tomu tvůrci využívají elementy přepáleného machismu, kdy před zraky diváků nechají defilovat zasmušilé mastodonty, které ale současně v žádném případě nevykreslují coby sympatické figury. Ačkoli automaticky jsme dle žánrových konvencí nastaveni k tomu, abychom sympatizovali se strážcem zákona a současně oceňovali důvtip a coolness jeho antagonisty, postupem času je film oba ukazuje jako nesympatické zatvrzelé kokoty. Kdo se zprvu jevil jako frajer, vyjeví se jako fanatický workoholik, protřelý a mazaný smypaťák se ukazuje jako tragický pěšák a odhalení mozku celé operace ukazuje, že kdo dokáže stereotypní maskulinní role jen hrát, vždy bude mít navrch oproti těm, kteří je tupě žijí. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:16:08 se chystají šerifové do akce a jediný Big Nick (Gerard Butler) na sobě nemá žlutý nápis SHERIFF. Avšak v čase 1:49:00 už nápis má, a to zepředu i zezadu. (trainster6)
  • Pro autentičtější záběry byly skupiny herců, jenž hrály zloděje či policisty, různě vyškoleny vojenským konzultantem Paulem Maurichem. (Fildas)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama