Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $44,947,622Tržby Celosvetovo $80,509,622Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,969,455Tržby za predaj DVD v USA $2,908,233║ Môže byť. Takéto filmy z nejakou tou záludnosťou, premysleným plánom pri vykrádaní bánk zaujme, či už vo vážnejšej či aj miestami odľahčenej polohe. Butler konečne v takej normálnejšej úlohe, kde nie je príťaž, kde mu sedí jeho odvalení buranský prístup. Dejovo sa stále niečo deje, miestami niečo príjemne strhne, či pobaví a prestrelky majú grády. Takže troška zo súdka filmov ako Heat či The Town. /80%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší a najnapínavejší heist movie za veľlmi, veľmi dlhú dobu. Film má dobré tempo, napätie, presvedčivých hercov, a najmä nepredstiera, že je niečím, čím nie je. Do takéhoto filmu nemôžete vstúpiť s očakávaním nejakého filmového majstrovského diela. Ak tak urobíte, budete očividne sklamaní. V podstate je to celé len zábavná akčná jazda, ktorá ponúka aj niektoré prekvapivo zložité postavy, či nečakane zložitú a zamotanú hru na mačku a myš. Vyskytlo sa niekoľko prirovnaní tohto filmu k filmu Heat a myslím si, že môžu byť do istej miery opodstatnené. Očividne to nenesie hutnosť a silu súboja DeNiro/Pacino z polovice 90. rokov, ale štruktúra deja, tempo, vývoj postavy a pozadie Los Angeles boli veľmi povedomé. Hlavný rozdiel v charakteroch postáv je asi ten, že v tomto snímku sú hlavní predstavitelia na opačnej strane zákona totálni anti-hrdinovia, v spomínanom Heat si neviete vybrať, s ktorou postavou viac sympatizujete. Navyše Berard Butler predvádza najlepší výkon za posledných desať rokov. 140 minútov ubehne ako voda, tempo filmu je brutálne a ani raz som sa nedostal dosituácie, kedy by som sa pozrel na hodinky. Pre niekoho to bude možno stereotypný film o drsných chlapcoch, ktorí sa snažia jeden druhého prešťať, ale z môjho pohľadu je to naozaj zábavná jazda a stojí za to ju pochváliť. Btw, v ktorom filme už dnes vidí divák hlavnú postavu s cigaretou v ústach? Palec hore, fanúšikovia akčnej kinematografie s drsnými chlapmi tento film jednoducho neobídu. Tento film nakrútili muži pre mužov a ja som zaň vďačný. 90% ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanová akční "no-brain" záležitost, která i navzdory průhlednému ději nabízí skvělou akci a svižný spád. Den of Thieves se může kromě skvělého hereckého obsazení rovněž pochlubit i perfektně zvládnutými přestřelkami, na něž je ve výsledku radost pohledět. Ve finále tedy zamrzí jenom lehce "přestřelená" stopáž, avšak i přesto jakožto nenáročná akční jednohubka funguje Den of Thieves více než dobře. Skvělá práce! „That's ok. I don't bring my cuffs anyway.“ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych asi tuhle „novinkové“ krimi prozatím minul bez povšimnutí, ale celkem pozitivní ohlasy, zajímavé herecké obsazení a vysoké hodnocení zapříčinili, že když už to dávali večer na Primě, tak jsem na to mrknul. Žádné „galapředstavení“ se sice nekonalo, ale Christian Gudegast natočil opravdu vcelku snesitelný film. Skloubením hned několika prvků – akčnosti, vtipnosti, mazanosti a drsnosti, jsem se na to dokázal dívat až dokonce bez toho, abych se u toho nudil. Reklamy jsem využil k cigáru, mělo to místy opravdu povedené grády i zajímavé charakteristiky postav, takže ve finále to vidím na lepší průměr. Jen škoda, že některé věci tam byly dost přehnané a ani samotný závěr se mi zas až tolik nelíbil…60% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)
  • V čase okolo 2:04:00 Merrimen (Pablo Schreiber) dostřílí poslední zásobník z pistole, závěr mu zůstane zachycený na záchytu závěru, následně vyhodí prázdný zásobník a zjistí, že nemá žádný další na přebití. V dalším střihu vloží prázdný zásobník zpět do pistole, vypustí zpět závěr, tak aby zbraň vypadala nabitá a připravená ke střelbě. Toto není vzhledem ke konstrukci pistolí možné. Zbraně a zásobníky jsou konstruovány tak, aby prázdný zásobník posunul záchyt závěru, tím zablokuje závěr v zadní poloze a střelec vidí, že má prázdno. Pokud by chtěl docílit kýženého efektu, musel by nejdříve vypustit závěr a pak vložit prázdný zásobník. (Globus_Jirka)
  • V čase 1:16:08 se chystají šerifové do akce a jediný Big Nick (Gerard Butler) na sobě nemá žlutý nápis SHERIFF. Avšak v čase 1:49:00 už nápis má, a to zepředu i zezadu. (trainster6)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama