Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

choze 

všechny recenze uživatele

"It´s about to be a legendary..." You wish, Gudegast. Nelítostný souboj z druhé ruky, se závěrečným twistem vypůjčeným z jiné devadesátkové krimi klasiky (nechci spojlerovat). A i když to není tak epické, propracované, atmosférické a osudové a zábavně hovadský Butler a charizmatický Schreiber jako soustředěný profík nejsou Pacino a de Niro a ani ty přestřelky tak nebaví, pořád je to solidní řemeslo a stojí to za zhlédnutí. 70%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film pro muže. Drsný, surový. Je to šmirgl papír v klasické honičce kočka - myš (policajt - zloděj). Jenže jde o to, jak moc tvrdá, nebo jak moc chytrá myš je. Kdo je tu Tom a kdo Jerry. Film bohatý na nečekané zvraty, nepředvidatelný konec a nějaké to násilí. Už jsem si nemyslel, že na tohle téma bude natočen neotřepaný film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi treba prijať fakt, že podobné chlapské filmy sa presunuli z "mainstreamu" do dvd/bd požičovien a museli v európskych kinách ustúpiť CGI teroru. Ale verím, že nepôjde o status quo pre ďalšie storočie kinematografie, "dávám Bolševikovi tak deset let". Možno aj preto som si Den of Thieves užil možno podobným spôsobom ako kedysi The Heat. Záverečná lúpež bola výborne premyslená a bolo ju veľmi zábavné sledovať, ako aj záverečné zúčtovanie. Lenže kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. Že ide o režijný debut, som sa dozvedel až po filme a príjemne ma tento fakt prekvapil. Trochu mi prekážal zbytočný nazelenastý kamerový filter, LA si predsa vystačí aj so svojim neštylizovaným pôvodným lookom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat divácky nenáročný akční film. Stačí k tomu dostatek akce, divácky zajímavý příběh, pár sympatických pánů a další akce. Poprvé jsem si mohl vychutnat Gerarda v roli, ve které mě neskutečně sral. Také jsem si nemohl nepovšimnout, že šílenou rychlostí ztrácí své mužské kouzlo a tloustne. Pokud rádi fandíte těm zlým, tak toto je přesně film dle vašeho gusta. Máte totiž zaručeno, že budete v závěru spokojení. Rozdávají si to spolu totiž zlí s ještě zlejšími. Více takových filmů. Není to tak těžké, stačí do toho necpat hromadu sraček. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)
  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)
  • Velká většina natáčení probíhala v Atlantě, aby se využily státní daňové úlevy. (ČSFD)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama