Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Gudegast má echt slabost pro duo krimi klasik z pětadevadesátého. A ani se to nesnaží skrývat čili je napodobuje seč mu síly stačí; od stylizace přes průběh až po jednotlivé zvraty. Ano, je to tedy "wannabe" hold dvěma klasikám od rutinéra bez vlastní invence více než co jiného, ale i takováto druhořadá neoriginální žánrovka může potěšit. A této se to daří perfektně, protože přesně trefila čistou esenci nekompromisních macho drsných krminálek. Akorát je tak otrocky scénu od scény okopírovaná od svých předobrazů, že vždy víte "na čem jste a co očekávat". Měla být o chlup kratší a odpustit si rodinné peripetie Nicka (nejsou zlé, ale otravně klišoidní a zbytečné, jelikož z nich nic nevzejde), protože jsou na překážku jinak veskrze sympaticky přímočaré podívané. Jde o typ chlapského bijáku, pro jaké se chodilo v devadesátkách do videopůjčoven. Tento je navíc tak dobrý, že by s přimhouřením oka obstál i v tehdejší konkurenci. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Konečně víme jak by cca vypadal Heat kdyby ho nenatočil Michael Mann. Chybí preciznost režie, dějová rozmáchlost, betonový feeling, neony LA a především hloubka a osudovost charakterů. Macho Butler je přehnaný a Schreiber jako záporák sice vychytralý, ale chtělo to zvučnější personu. Nejzajímavější je i díky svému rodinnému backgroundu postava 50 centa. Original je zhmotněná realita běžného života. Tahle kopie už je "jenom film", který ještě k tomu všemu místy tendenčně opakuje klasiku. Okatě například v závěru, potažmo v úvodní strhující přepadovce obrněného vozu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat divácky nenáročný akční film. Stačí k tomu dostatek akce, divácky zajímavý příběh, pár sympatických pánů a další akce. Poprvé jsem si mohl vychutnat Gerarda v roli, ve které mě neskutečně sral. Také jsem si nemohl nepovšimnout, že šílenou rychlostí ztrácí své mužské kouzlo a tloustne. Pokud rádi fandíte těm zlým, tak toto je přesně film dle vašeho gusta. Máte totiž zaručeno, že budete v závěru spokojení. Rozdávají si to spolu totiž zlí s ještě zlejšími. Více takových filmů. Není to tak těžké, stačí do toho necpat hromadu sraček. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akčňák se zajímavou zápletkou a dobrou akcí. Jedná se opravdu o dokonalou loupež. Na konci jsem tak trochu fandil už těm lupičům, škoda, že jich víc nepřežilo. Jinak film postrádá kladného hrdinu, což je trošku mínus. Máme zde pouze padouchy, ať už lupiče nebo zlé poldy. Jinak ale akce krásná a film mě zabavil. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)
  • „Big Nick“ (Gerard Butler) má jako služební zbraň pistoli Smith & Wesson M&P 2.0, která se poprvé objevila na plátnech právě v tomto filmu. Jako taktickou zbraň má útočnou pušku FN SCAR-L a pistoli FN FNX Tactical 45 s kolimátorem C-MORE STS red dot sight. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama