Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně tomu přidám nějaké body navíc za snahu vytvořit poctivou napodobeninu nedostižného Heatu. Člověk si samozřejmě řekne že Schreiber není DeNiro a Butler není Pacino, ale ruku na srdce koho podobné filmy o gansterech, kteří se snaží dostat policajtům na kobylku nebaví. Smekám před režisérskou prvotinou Gudegasta. Délka je sice vražedná, ale Butlet nehrál možná 5 let v ničem lepším. Některé scény parádní a akční stránka hodně povedená. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost promyšlený heist movie. Obsazení sice kromě Butlera není příliš známé, ale to ani nevadí. Celé je to o popichování mezi zločinci a policií. Kdo koho přechytračí a kdo a nakonec vyhraje? Je to jeden z těch filmů. kde člověk fandí spíš policii. Tenhle gang se s tím vážně neštve a jde opravdu přes mrtvoly. Na konci dojde i k velké přestřelce na ulicích LA. Konec mě trochu překvapil. "Nedělej to." ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi bude velmi špatně hodnotit. Těšil jsem se na něj, dlouho jsem otálel, nakonec jsem se u něj příjemně bavil. Problém není úplně ve filmu, ale v přehlcenosti trhu. Gerard Butler je pro tyhle roli drsnýho chlapa jak stvořený. I příběh, ač má velmi dlouho stopáž, tak baví od začátku do konce. Hudební podkres v pořádku. A akční pasaže přehledné a dobře natočené. Vidíte, já říkal, že není lehké tento film hodnotit. Zkrátka v tom, o čem film vypráví a jak ho vypráví, tak to dělá velmi dobře. Problém nastane ve chvíli, kdy si uvědomím, že jsme tohle už jednou, dvakrát, mockrát viděl. Den of Thieves je super akční thriller, který sleduje policejní jednotku na stopě zlodějů peněz. Ovšem těchto variant jsem viděl již tolik, že ač mě film bavil, tak mě nezaujal natolik, abych si ho pustil opakovaně a nebo z něj byl nadšený. Líbil se mi, po filmařské stránce je to dobře odvedená práce. Pro mě ale stále nyní nadprůměr. V porovnání s odlehčenější popcornovou zábavou ve stylu Fast Five (2011) nebo naopak drsnější Triple 9 (2016), to v mých očích ztrácí. [Special Edition] (70 %) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho opřeli a do úvodní a závěrečné přestřelky pumpují adrenalin spodem vrchem, až místy skutečně nechají vzpomenout na fenomenální Nelítostný souboj. Jeho dějová rozmanitost, možnosti a osudovost ústředního dua, atmosféra a sebevědomá režie byly samozřejmě někde jinde, nicméně Gerard Butler, jeho drsní kumpáni i jeho protivníci ženou tuhle žánrovku do solidních čísel. Městské přestřelky z automatických zbraní mezi civilisty sakra můžu, několik scén ze středu bych naopak lehce prostříhal. Odskoky k rodinným backgroundům jsou trošku na sílu, dějově nijak zvlášť nepomáhají a jsou jen nakousnuté, ač z některých dělají (místy) fajn táty od vedle, i když zrovna nestojí na té „správné“ straně zákona. Testosteron na maximum, atmosféra slušná. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)
  • „Big Nick“ (Gerard Butler) má jako služební zbraň pistoli Smith & Wesson M&P 2.0, která se poprvé objevila na plátnech právě v tomto filmu. Jako taktickou zbraň má útočnou pušku FN SCAR-L a pistoli FN FNX Tactical 45 s kolimátorem C-MORE STS red dot sight. (Maulincio)
  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama