Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (490)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Iba jedna noha z mäsa a kostí. Škaredá rezná rana, ktorá by fakt potrebovala zašiť. Jeden chlapec s astmou. Oheň, ktorý nikto nehasí. Polícia v pätách. Ozbrojený gang. Dočerta ... všetko je proti nám. Vďakabohu za lepiacu pásku a umelú nohu. A ten Dvejn, čím je starší, tým lepšie vyzerá a asi aj hrá. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte to, jak v různých akčních, katastrofických a jiných podobných taškařicích hrdina na konci něco udělá, všechny zachrání a dav shromážděný před místem katastrofy (třeba zrovna před hořící budovou) mu začne freneticky tleskat? Tak tady takovouhle scénu uvidíte cca každých pět minut. Je to nablblé a co hůř, bere se to vážně. Každý z filmů, které tahle blbárna napodobuje, je o nedostižný kus dál, a to nejsem nijaký fanda Smrtonosné pasti. Škoda slov, škoda času. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zapal člověku dům a poznáš, na čem mu záleží." To je zajímavá myšlenka. Rozhodně zajímavější než souboj Rocka s komandem gangsterů. S Rockovou filmografií se o něj, jeho rodinu a ani náhodně procházející psy prostě nebojím. Proto oceňuju, že mu scénáristi sebrali nohu, aby to bylo alespoň o něco vyrovnanější. Jenže padouši mají své limity, Rock alias pan Sawyer po hladkém mrakodrapu šplhá jak veverka s přísavkami a já jsem si jistý, že zlá gaunerka Xia mi brzy přivodí nějaký ten mokrý sen. Za to díky, ale jinak se celé to "velkolepé" divadlo dá bez problému předvídat, což k napnutí diváka zrovna nepřispívá. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že podobne ako Besnenie aj tento film mi celkom učaroval. Vôbec mi nevadí, že nejde o akčný bojový trhák, práve naopak potešila dávka adrenalínu a akcie. Nie raz som nadýchol pri skvelých záberoch z obrovskej výšky smerom dole. V doslova akrobatických kúskoch sa ťažko verí, že človek s takou stavbou tela akú ma D. Johnoson by to dokázal. Mohol zhodiť pár kíl a dať tomu ešte reálnejšiu formu. Nerozumel som ešte jednej veci, prečo mal afro-americké deti, keď rodičia boli beloši. Aj tak u mňa úspech 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Dwayne má škraloup z minulosti, kdy nezabránil tragédii a ještě má místo nohy protézu, nyní pracuje coby bezpečnostní expert, před kterým se otevřel lukrativní job v podobě prověření bezpečnosti v právě dostavěné nejvyšší budově světa, která bere dech kolemjdoucím v Hongkongu. Zanedlouho ovšem visí hlavou dolů zachycený nohou za lano, skáče z jeřábu do rozbitého okna mrakodrapu, uhýbá kulkám odstřelovačů nebo drží most vlastníma rukama. Tvůrci u toho (no, snad) pomrkávají na diváka, protože náš novodobý MacGyver porušuje všechny možné zákony fyziky a logiky. Proč? Protože rodina je základ a protože budovu podpálí teroristé, kteří od čínského investora něco chtějí. Smrtonosná past (včetně démonického Hanse Grubera) je pochopitelně někde jinde, ovšem čekal jsem testosteronové béčko a to taky dostal. Tvůrci byli líní vymyslet něco nápaditého, takže si postupně odškrtáváme jednotlivé kolonky, asijské peníze zaplatily solidní triky a přihlouplé publikum pod hořícím kolosem nadšeně tleská. Na jedno použití, ale proč ne.. solidní tři hvězdy!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)
  • Když si Will Sawyer (Dwayne Johnson) vytahuje kus železa z levého ramene, má na sobě košili (vytahuje jej přes ni), v dalším střihu ji však má napůl sundanou. (pemap)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama