Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedená conneryho(byl i producentem) detektivka z netradičního prostředí, s velice dobře budovaným napětím a atmosférou. Knižní předlohu jsem nečetl, tudíž nemohu srovnávat. Doby, kdy Snipes ještě točil kvalitní filmy a Connery vůbec točil, jsou bohužel zřejmě nenávratně pryč. O to více si pak můžete Vycházející slunce vychutnat. Zvlášť když výtečné ústřední duo doplňuje skvěle úlisný Harvey Keitel, či v takřka cameo roličce Steve Buscemi. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka založená na xenofobní hysterické tezi, že Japonci jsou lépe organizovaní a mají geneticky naděleno dvakrát vyšší IQ, než máme my. Přestože jsem slyšel, že i někteří Japonci mají sklon něčemu podobnému věřit, je to samozřejmě pitomost, a pitomě musí nevyhnutelně dopadnout každý příběh - literární nebo filmový - který na ní staví. --- Myslím, že i fandové odpočinkových akčních thrillerů usoudí, že toto je prostě slabé. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Od Jurského Parku jsem se zařekl, že nebudu číst předlohy které napsal Crichton před tím než uvidím film. A vyplatilo se. Jak Jurský park zprzněný rukou Spielbergovou nemám rád tak se mi Vycházející slunce líbí. Uznávám že za to může hodně fakt že se děj motá kolem Japonské kultury, hraje tam sir Connery a celkem slušný Wesley Snipes a ve finále celkem hezky koketuje s technologickým pokrokem (prostě Crichton...). Tedy zajímavé téma, zajímavě zpracované a dobře obsazené. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklé krimi drama s politickým pozadím, povrchní náhled do japonské byznys komunity a jejich praktik. Film není žádný zázrak, nicméně dobře odvedené řemeslo, kterému dominuje solidní herecké obsazení, charismatický Sean Connery zvláště. Nálepku "mysterózní" nechápu (opět), to tady někdo k těm filmům přiděluje namátkou? 61% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, těžící z atraktivního námětu a pohledu do prostředí japonské business sféry i podsvětí v USA. Je pravdou, že zvláště v polovině filmu se děj stává při svém tématu trošku rozvleklým, ale nakonec vše do sebe vlastně zapadá a film nemá v podstatě hluchá místa. Navíc je zde i dobře nastíněn onen >střet kultur< a poněkud přezíravý až místy i xenofobní a rasistický postoj některých (skvělý H.K. v roli poručíka Grahama) američanů vůči Japoncům. V každém případě jde o nadprůměrný film s výbornými hereckými výkony a poutavým dějem. A nakonec možná i trošku poučný svým nahlédnutím do asijské filosofie, způsobu života a myšlení i tradic ve vztahu k naší >sebestředné< euroatlantické kultuře... No a tak tenhle film ocení spíše ti vnímaví a poučení, schopní pochopit, proč je třeba nechávat pootevřené dveře do klece... ;-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama