Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kingik 

všechny recenze uživatele

Záměr natočit s dvěma hvězdnými herci zajímavý film ztroskotal na slabém scénáři. Film si hraje na temné drama, ale nenechte se mýlit, je spíše tmavě nasnímaný než aby navodil něco hustého. Pro samou tmu není mnohdy skoro nic vidět. Herci také nepředvedli nic mimořádného a tahle detektivka tak nějak zapadla. Přispělo k tomu i směšné odhalení vraha na které se čeká nudné dvě hodiny. 40% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tento film patřil pro mě, do kategorie zapomenutých teprve, po shlednutí první půlhodiny jsem si uvědomil, že už jsem ho ve svém dětství viděl. A strašně se mi líbili scény ohledně videa na disku a vše co se toho týkalo, ty mě ze všeho nejvíc drželi v napětí a totálně mě uchvátily. co ti američani, ještě nevymyslej. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že Crichtonovy knihy jsou literárními skvosty, by bylo poněkud odvážné. Po převodu na filmové plátno vzniklo cosi, co mohlo stavět na neotřelém námětu o střetu dvou odlišných kultur, nebo na zajímavě nastaveném vztahu vyšetřovatelů. Nestalo se, dvě hodiny kolem vás plyne film, u kterého je vám úplně jedno, kdo vraždil, proč vraždil a jestli ho detektivové dopadnou. Drobným zpestřením je pár akčních scén, které však nemohou probrat diváka z letargie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neurážející detektivka, pěkně promyšlená se špičkovým obsazením. Kaufman, ale nekočíruje snímek tak jak by si zasloužil, všechno sice pěkně plyne, ale ničím neoslní. Ani to napětí vás nepřiková k židli. Hlášky jsou povedené a tyhle střety kultur. amerika/japonsko mám docela rád. I tak ale myslím, že příště raději zkusím knihu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, těžící z atraktivního námětu a pohledu do prostředí japonské business sféry i podsvětí v USA. Je pravdou, že zvláště v polovině filmu se děj stává při svém tématu trošku rozvleklým, ale nakonec vše do sebe vlastně zapadá a film nemá v podstatě hluchá místa. Navíc je zde i dobře nastíněn onen >střet kultur< a poněkud přezíravý až místy i xenofobní a rasistický postoj některých (skvělý H.K. v roli poručíka Grahama) američanů vůči Japoncům. V každém případě jde o nadprůměrný film s výbornými hereckými výkony a poutavým dějem. A nakonec možná i trošku poučný svým nahlédnutím do asijské filosofie, způsobu života a myšlení i tradic ve vztahu k naší >sebestředné< euroatlantické kultuře... No a tak tenhle film ocení spíše ti vnímaví a poučení, schopní pochopit, proč je třeba nechávat pootevřené dveře do klece... ;-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Senátor Morton obdrží barevný fax na zastaralém stroji, který tiskne jen černobíle. (EstéCaňa)
  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)
  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama