Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Figu 

všechny recenze uživatele

Klubko asijských frajírků, společně s východně žlutě lízlou Tiou se po dvou letech po Zůčtování v malém Tokiu znovu setkává před kamerou. Ovšem Lundgrena vystřídal Snipes, Brandona Leeho Sean Connery a přidali se ještě taková jména, jako Harvey Keitel či Steve Buscemi. Akční Tokio střídá mysteriózní drama v Los Angeles a mě padá hlava na polštář a užívám si tuto kvalitní kriminálku plnými doušky. Bavil jsem se, jen mi trochu vadilo to nepříjemné natahování děje a pomalejší tempo filmu. Šlo to sfouknout za 90 minut a nic by se nestalo. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě dobrej nápad a celkem zajímavý vyšetřování, ale bohužel ve filmu je spousta nesrovnalostí a stupidit, který to strašně strhávaj. neprospěje tomu ani akční vložky Seana Conneryho a to i když nei zas tak strašně starej, ale tady je to tak špatně udělaný že vypadá jak kdyby mu bylo osmdesát a pak, když tam sejme několik čongů tak to vypadá spíš směšně než že udělal drsnej chvat, ve skále je to udělaný mnohem líp a jeho věk vůbec nevadí, fakt nevim co s nim tady provedli, aspoň to občas zachraňuje Wesley Snipes, ale že by se zrovna překonával to taky ne a herecky to taky neni ono a ldyž se tam konečně ukáže Tia Carrere a vypadá to, že by to mohla zachránit, tak tam skoro vůbec neni, což je hodně velká škoda. Určitě se to dalo udělat mnohem líp, přece jenom nápad nebyl tak špatnej ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Takřka po celou stopáž se nedostaneme do zajímavější scény, hutného momentu, režisérské inovace. Dvojice rozdílných detektivů, japonské a americké obchodní kruhy, vrah, co dokáže slušně kličkovat, a autor předlohy, který je duchovním otcem dinosaurů. Zvláštní kombinace? Určitě jo. Večírek byznysmenů se nachází v tom nejlepším, když se o pár pater výš v zasedací místnosti odehraje smršť erotické vášně mezi luxusní prostitutkou a vysoce postaveným mužem v dokonale střiženém obleku. A končí vraždou. Dvojice detektivů, z nichž jeden fušuje do japonské mentality, se dostává do podivného světa, ve kterém hraje důležitou roli i policejní korupce. Přijde mi, že si tvůrci neujasnili, co přesně chtějí točit. Chvílemi detektivka, jindy psychologické drama? Nevím. Tak či onak, za mě promarněná a naneštěstí i dost rozvleklá příležitost. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka založená na xenofobní hysterické tezi, že Japonci jsou lépe organizovaní a mají geneticky naděleno dvakrát vyšší IQ, než máme my. Přestože jsem slyšel, že i někteří Japonci mají sklon něčemu podobnému věřit, je to samozřejmě pitomost, a pitomě musí nevyhnutelně dopadnout každý příběh - literární nebo filmový - který na ní staví. --- Myslím, že i fandové odpočinkových akčních thrillerů usoudí, že toto je prostě slabé. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

S obsahom nemám problém, lebo ja som naivný divák a nepochopím po minúte čo a ako. Každodenný detektív a tajomný muž (Connery) je pre mňa vždy dobrou dvojkou, navyše ak všetci sú proti, Connery má šiesty zmysel a Wesley to kryje v podobe implicitnej capoiery. Plusom je neostýchavosť, a málo krvi. Mínusom vláčnejšie tempo. Absolútnou katastrofou je však hudba (??) a strih s kamerou. Celá tá formálna stránka mi vôbec nesedela, podal som námietku k Ctihodnosti, ale tá ju zamietla, tak som musel čumieť na tú horibilnú formu. Nevadí, nesexujte ale v japonských budovách. Nemusíte totižto mať vždy po ruke Tiu Carrere. (videné 30.11.2014,JOJ archív) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Vycházející slunce“ od Michaela Crichtona. (Chris Masters)
  • Senátor Morton obdrží barevný fax na zastaralém stroji, který tiskne jen černobíle. (EstéCaňa)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama