Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Mě už to fakt nebaví! Zas a pořád a zas a pořád dokola. Pohádka o hovně, NIC se tam neděje, jenom kecá. Jako děcko bych v bolestech chcípnul nudou. A pak je tu ještě druhý mor současné pohádkové tvorby a tou je hlavní hrdina debílek, který se NIJAK nezapřičiní o to, aby získal svoji (otravně ukňouranou) milovanou. Neudělá lautr nic, všechno za něj udělají čerti. Morální dno. Casting příšerný, postsynchrony ještě horší (zvuk zní strašně uhlazeně a dokonale). To, že je v hlavní roli Jakub "protekční píčus" Prachař už ani komentovat nebudu. A nechápu, jak vůbec můžou v tomhle pekle mít nějaké duše, celý úvod připomínal spíš nějaký ústav mezi retardy než peklo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy Troška točil fajn filmy. I pohádky. Jenomže ty měly scénář, nad kterým se dlouze přemýšlelo, a nevznikl přes noc. Tohle je bezmoc, loupež a matlanina z několika legend, naroubovaná do sebe. Viděno z povinnosti kvůli Sáře. Postsynchrony jsou strašné, hlavně u RJM to vypadá, jak kdyby se u jiného filmu dívali na německou Rosamundu. A Sára opravdu zpívá nebo to byl někdo jiný? Tak jako tak jsou písničky špatné a vůbec se do filmu nehodí. Krásný hlas a zjev má jen Jana Bernášková, na tuhle kněžnu asi dostal chuť každej chlap. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ono to sice není nijak sofistikované, chytré a kultem každých svátků se to nestane, originalitou to taky neoplývá a hláškami, které by zlidověly, to taky nehýří, ale je to milé, hezky se na to dívá, sympatické postavy jsou sympatické, zloduši jsou zlodušní, Jana Bernášková moc hezky přešla z roztomilých princezniček na role rafinovanější a já se na ni těším za pár let coby důstojnou královnu, Sára Sandeva převzala od Anrey Černé pomyslný štafetový kolík v kategorii dívčí ústřední hrdinka ze vsi a ta ves a okolí byly prostě nádherné. V hormonálním roztetelení jsem tomu chtěla dát čtyři hvězdy, jenže ani po dlouhé pohádkové absenci vlastně až tak roztetelená nejsem. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani v další své pohádce se Troška nedokázal vymanit ze svých mantinelů a ničím nepřekvapil. Jeho rukopis je vidět na první pohled a to jak v detailech (směšný běh, schovávání za stromy, ukřičené postavy), tak v celkovém vyznění snímku. Nicméně rozhodně nebudu jen všechno vytýkat. Je to pohádka, která se bude dětem líbit. Originalitu nemůže nikdo čekat a hledat hlubokomyslný zážitek s velkým přesahem snad také ne. Čertoviny jsou fungujícím celkem, který je veselý, barevný a milý. Sice se nikdy nestane tou nej pohádkou, ale pořád jde o velmi dobrý snímek, zvlášť když jej srovnám s většinou ostatních pohádek z nedávných let. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Světe div se, Troška natočil svůj nejlepší film za posledních dvacet let. Nejvíce mě těší, že se dokázal udržet na uzdě a nenatočil další z uřvaných a otravných pohádek typu Z pekla štěstí. Naopak, velmi milým způsobem si dává záležet, aby se pohádka blížila starým klasikám. Překvapivě krásně pracuje se všemi postavami, dialogy jsou pěkně uhlazené a Oldřich Navrátil je naprosto bravurní!!! Příběh není tak přímočarý, jak by se mohl na první pohled jevit a neustále pracuje s nápady, intriky. Jde znát, že výprava patři k tomu levnějšímu, ale vůbec to nevadí. Čertovinám se stále podsouvá nálepka dalších S čerty nejsou žerty, nicméně k tomu pořád něco ještě chybí. Naštěstí se tak nesnaží tvářit, ale pořád kvalitou někde jinde, než většina svátečních pohádek z televizní produkce. Já se na projekce náramně bavil, tak snad si to Troška nepokazí dalšími Babovřeskami.......7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)
  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)

Reklama

Reklama