Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže zrežírovat filmový násilí jako Jeremy Saulnier. Všechny jeho filmy jsou neskutečně atmosférická podívaná, při který cítíte každý zásah kulkou i každé říznutí nožem. V ultra násilí se vyžívá, ale nikdy to není samoúčelné a vždy to pomáhá vyprávět příběh a vcítit se do postav. Neumře tu víc lidí, než v jakymkoliv Marvel filmu, ale za to každá ta smrt vás divácky zasáhne. Hold The Dark je hodně náročnej film s hutnou mrazivou atmosférou, kdy na vás ta zima přímo čiší z obrazovky. Jeffrey Wright v roli svýho života vyšetřuje zmizení dětí, které byly odtažené vlky. Všechno je to ale trochu víc zamotaný a díky tomu se tohle vyšetřování často dostává až do hororovýho žánru. Hypnotickej soundtrack a úžasná kamera z toho pomalu dělaji Blade Runnera na sněhu … 9/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Vynikající věc, která se možná díky tomu, že je z produkce Netflix, nedostalo k tomu správnému publiku. Pokud si ale umíte vychutnat film s naturalistickou tématikou, jakousi "chlapáckou" strohostí, s příběhem o životě v místech, kde už je všechno ohlodané na kost (osada Keelut na Aljašce) a to všechno zalité mírnou dávkou biblického mystéria, tak by vám HOLD THE DARK nemělo uniknout. Osobně doufám, že si tenhle film najde cestu ke svým divákům a další film Jeremyho Saulniera budou patřit mezi očekávané záležitosti, stejně jako je to dnes třeba s Taylorem Sheridanem. Saulnier pro mě patří do stejné sorty filmařů jako Andrew Dominik nebo Scott Cooper, žanrových tvůrců, o kterých bych chtěl slyšet častěji, bohužel se k realizaci svých filmů dostanou jen jednou za pár let. HOLD THE DARK bych si určitě chtěl někdy vychutnat na velkém plátně, má vynikající kameru (dán Magnus Nordenhof Jønck), která na obrazovce ani vetší televizi nevynikne v celé svoji kráse. Z ohlasů ostatních mi příjde, že se hodně hajpuje výkon ledového Alexandra Skarsgarda, nemám nic proti. Za mě však vede vedlejší postava šerifa James Badge Dalea a jeho rozhovor s Cheetem (Julian Black Antelope) těsně předtím než začně něco, co můžu s klidným svedomím označit za jednu z nejlepších přestřelek od HEAT ___ Pokud máte hodně rádi WIND RIVER, WINTER BONES anebo první (ale i druhou) řadu TRUE DETECTIVE (kde Saulnier režíroval několik dílů), HOLD THE DARK by měl přistát na vašem watch listu! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční brilantně vystavěnou atmosféru zabředl snímek do větších a větších šíleností, až se etabloval do opravdové blbosti. Radost tak zůstala pouze z vizuálního zpracování, zmíněné atmosféry a zdařilé, krvavé přestřelky (dá-li se to vůbec nazývat přestřelkou, možná je vhodnější si vypůjčit několik anglických slovíček, které to vystihnou dostatečně "one man show with the machine gun"). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapácká záležitost, kterou bych ale s Wind River nesrovnával.. Ano, pár prvků je podobných, nicméně Taylor Sheridan to celé uchopil podstatně sebevědoměji a jistěji. Ticho, sníh, beznaděj. A stupňující se napětí, které hrozně chce zalézt pod nehty. Celoživotní „pozorovatel a obdivovatel“ vlků má vysledovat ostatky chlapce, kterého měly tyhle šelmy odvléct od domova. Brzy ale zjistí, že je všechno krapet jinak. Výsledkem je velmi pomalé tempo a poměrně netradiční mix žánrů. První housle hrají atmosféra a melancholie, párkrát jsem každopádně kroutil hlavou a nechápal, co tím chtějí tvůrci říct. Likvidace obléhajících policistů každopádně velmi solidní. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

You are Next smíchaný s Wind River a místama meditativní krajinářskou onanií Blade Runnera (jo, vím, že to zní zvráceně a divně!). 3,5*, protože Saulnier zjevně ví, co chce, a tenhle průzkum do animalistický duše, která se dá snadno zaměnit za PTSD, si vodí navzdory smrtelně pomalýmu tempu způsobem, který vás prostě nutí neodtrhnout oči. Doma to bude výrazně slabší, už jen kvůli mobilům po ruce a dalším rozptylovačům, kvůli kterým se do toho hodně lidí těžko ponoří. Vítěz letošního TIFF v kategorii "jsem zmaten, ale neustále na to myslím.". ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama