Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky" (J. Stránský). Film o temnotě, kterou nezadrží železné dveře, sodíkové výboje a křemíkové obrazovky, o nesvatých rodinných poutech, která tak omamně škrtí, o šelmě v člověku a lidskosti v šelmách. Příběh, jaký můžeme číst nejrůznějšími způsoby, podmínkou je jen gramotnost. Vysoce funkčně negramotná Faidra k tomu má dvě poznámky. 1/ K Riley Keough se dá říci jen tolik, že Král je (možná) mrtev, ať žije Princezna, 2/ kdybych byla tím, koho jako prvního napadla myšlenka srovnávat to s Větrnou řekou a já se tomu napadení neubránila třebas i nepřiměřeně, skočila bych pod sněžný skútr. Kdybych byla tím, kdo to srovnání bezmyšlenkovitě opakuje, poprosila bych řidiče skútru, aby ještě pro jistotu couvl... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda tak ryzí a krásně vypiplané syrové survival pro takovýhle mind-fuck nic moc neříkající, rádoby mysteriozní scénář. Hlavní dějová linka mimo, všechny ostatní propriety (scénografie, atmosféra, akční sekvence) na maximu. Sice je už toho "Wind Riveru" poslední dobou trochu moc, ale je to zkrátka stále uhrančivá věc. ()

Reklama

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže zrežírovat filmový násilí jako Jeremy Saulnier. Všechny jeho filmy jsou neskutečně atmosférická podívaná, při který cítíte každý zásah kulkou i každé říznutí nožem. V ultra násilí se vyžívá, ale nikdy to není samoúčelné a vždy to pomáhá vyprávět příběh a vcítit se do postav. Neumře tu víc lidí, než v jakymkoliv Marvel filmu, ale za to každá ta smrt vás divácky zasáhne. Hold The Dark je hodně náročnej film s hutnou mrazivou atmosférou, kdy na vás ta zima přímo čiší z obrazovky. Jeffrey Wright v roli svýho života vyšetřuje zmizení dětí, které byly odtažené vlky. Všechno je to ale trochu víc zamotaný a díky tomu se tohle vyšetřování často dostává až do hororovýho žánru. Hypnotickej soundtrack a úžasná kamera z toho pomalu dělaji Blade Runnera na sněhu … 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozpačité, respektíve veľmi odlišné prijatie tohto vskutku mrazivého temného thrilleru má myslím základ v tom, že ide o adaptáciu knihy, kde toho čitateľ asi viac pochopí než divák filmu. O čo ide hlavným antagonistom v každom konkrétnom momente príbehu môžeme, podobne ako hlavní protagonisti, iba predpokladať či hádať (vo vojne s Islamským štátom vám asi prepnúť musí), ale prečo je napríklad nasratý jeden chlapík s guľometom zmysel dáva, keďže to policajtovi pekne polopate pred akciou vysvetlí. Má to svoje momenty aj atmosféru, len na to, aby šlo o skutočný žánrový art, čím tento film tak veľmi chce byť, mu niečo viac hmatateľnejšie, alebo uchopiteľnejšie, chýba. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Syrově chlapská delikátní žánrová záležitost, která Vás v první minutě stopáže chytne a už nepustí. Hold the Dark Vás zaujme již v samotném začátku, ve kterém režisér Jeremy Saulnier zvolil pomalejší, chce se říci, že až rozvláčné tempo. To snímku překvapivě neškodí, nýbrž přidává na celkové atraktivitě. Hold the Dark se rovněž může pochlubit působivými reáliemi Aljašky a soundtrackem, což dokonale lícuje s mrazivými hereckými výkony a nosnou myšlenkou snímku. Samostatnou kapitolou je naprosto SKVĚLÁ desetiminutová přestřelka, která se svým drtivým nástupem patří k největším "higlihtům" tohoto díla. Jen škoda té přepálené stopáže, která bohužel nabídne několik hluchých míst. Myslím však, že výše zmíněná pozitiva tento neduh vykompenzují tím nejlepším možným způsobem. Skvělá práce! „I'll always be with you.“ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama