Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa vymiká klasike, kde človek príde a postrieľa zlých vlkov. Práve naopak celú komornú atmosféru filmu vynikajúco doplnili 3 super zvládnute akčné scény. Killer so šialenou paľbou z okna , alebo vojnová prestrelka sú toho dokazom. Sú tam sice dvaja pošahanci, ktorý si myslia že sú vlci, ale nakoniec to má spojitosť a myšlienku. Jednoducho slabý jedinec musí v prírode zomrieť. Prižmúrim oko a dám 80%. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Vynikající věc, která se možná díky tomu, že je z produkce Netflix, nedostalo k tomu správnému publiku. Pokud si ale umíte vychutnat film s naturalistickou tématikou, jakousi "chlapáckou" strohostí, s příběhem o životě v místech, kde už je všechno ohlodané na kost (osada Keelut na Aljašce) a to všechno zalité mírnou dávkou biblického mystéria, tak by vám HOLD THE DARK nemělo uniknout. Osobně doufám, že si tenhle film najde cestu ke svým divákům a další film Jeremyho Saulniera budou patřit mezi očekávané záležitosti, stejně jako je to dnes třeba s Taylorem Sheridanem. Saulnier pro mě patří do stejné sorty filmařů jako Andrew Dominik nebo Scott Cooper, žanrových tvůrců, o kterých bych chtěl slyšet častěji, bohužel se k realizaci svých filmů dostanou jen jednou za pár let. HOLD THE DARK bych si určitě chtěl někdy vychutnat na velkém plátně, má vynikající kameru (dán Magnus Nordenhof Jønck), která na obrazovce ani vetší televizi nevynikne v celé svoji kráse. Z ohlasů ostatních mi příjde, že se hodně hajpuje výkon ledového Alexandra Skarsgarda, nemám nic proti. Za mě však vede vedlejší postava šerifa James Badge Dalea a jeho rozhovor s Cheetem (Julian Black Antelope) těsně předtím než začně něco, co můžu s klidným svedomím označit za jednu z nejlepších přestřelek od HEAT ___ Pokud máte hodně rádi WIND RIVER, WINTER BONES anebo první (ale i druhou) řadu TRUE DETECTIVE (kde Saulnier režíroval několik dílů), HOLD THE DARK by měl přistát na vašem watch listu! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pokus o lehce mysteriózní Wind River, který nevyšel. Má to jakous takous atmosféru a příroda je hezká. Špatné je, že to vůbec nedává smysl. Scénář je opravdu velice chabý. Děj se k ničemu nedobere a navíc je to dlouhé. Jeremy Saulniera nebrat, protože po třetím zářezu dokázal, že nelogické dění a chování postav je v jeho filmech zajetým vzorcem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Atmosférou sa to snaží snáď pripomínať Game of Thrones? Divoká príroda, hlavní predstavitelia si rozprávajú medzi sebou šeptom, ako by hovorili o niečom dôležitom, o niečom čo sa blíži. Ale v Hrách o tróny sa blížila zima a ona nakoniec aj prišla. Tu sa neviem čo blížilo ale neprišlo nič. Okrem občasnej streľby jak pri Stalingrade. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na jednu stranu mě tento film z mrazivého prostředí docela zaujal, na tu druhou však ve mně zanechal spoustu otazníků a tak nějak jistou formu zklamání. Přece jenom jsem očekával něco trošku jiného. Samotný příběh se mi špatný nezdál, jen tu zůstala hromada nezodpovězených otázek – PROČ…Co sakra ty dva magory (jak tohle můžou být rodiče) vedlo k tomu, co udělali…Dost mi bylo líto toho poldy, co se vydal s hlavním hrdinou po jejich stopách i toho děcka. Jinak to bylo místy docela surové, několik krvavých pasáží bylo solidních, místy až mysteriózní atmosféra taky nebyla špatná – no místy se to trošku táhlo jak sopel, Alexander Skarsgård předvedl velmi solidní výkon a jeho postava byla asi tím nejzajímavějším (kromě samotné nádherné přírody) na tomto filmu. Riley Keough sice velkou krásu po své babičce, ani svůdnost po matce zas až tolik nezdědila, ale nelze jí upřít herecký talent ani odvaha natáčet nahá před kamerou (což už udělala několikrát) a úplně škaredá taky není. Škoda no, mohlo to být ještě brutálnější a rád bych znal pár odpovědí…50% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno