Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Díky tomuto filmu se divák dozví spoustu zajímavostí. Vybavit jednoho amerického vojáka stojí například $17 500. To, že je válka jedním obrovským ekonomický byznysem, už dnes zřejmě nikoho nepřekvapí a nikdo o tom nepochybuje. Film se s námi podělí o příběh dvou menších podnikatelů, kteří se rozhodli právě na válce přiživit. Divák sleduje jejich vzestup a pád a celkem příjemnou cestou se seznamuje s tím, co všechno by měl mít člověk zmáknuté, kdyby se rozhodl začít obchodovat se zbraněmi. Miles Teller zde hraje tu kladnou postavičku, která má dokonce rodinu a trošku toho svědomí. Naopak Jonah Hill zde hraje toho klasického cool tlouštíka, který se stará o nějaký ten humor. Ani přes atraktivní téma se režisérovi úplně nepodařilo vybudovat nějak nadstandardně poutavou dějovou linii. Film osloví diváky pouze několika momenty. Jako celek působí maximálně průměrně. Skoro dvouhodinová stopáž se mi zdá extrémně zbytečná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přestávám se divit, že Todd Phillips natočil Jokera ve stylu Scorseseho filmů, protože už Týpci a zbraně (český název jsem vzal na milost, neb je to překlad názvu předlohy) jsou na tom podobně a nedá problém představit si, že hlavní role místo Milese Tellera a Jonaha Hilla hrají v nějakém jiném vesmíru Robert De Niro a Joe Pesci. Je to fajn film. Nic přelomového, ale fajn. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal další jízdu ve stylu Pařby, bude mírně zklamán. Ani označení pouze jako "komedie" není tak úplně správná volba, protože až na několik vážně povedených momentů se film táhne spíše v dramatickém duchu. To ale ve výsledku není špatné a filmu to naopak celkem sedne. Škoda jen, že trailer naladil úplně na jinou vlnu. Co ale filmu moc nesedne, je přepísklá stopáž, kdy by se dalo opravdu hodně krátit. Na druhou stranu je film doprovázen úplně božím soundtrackem a vypráví kulervoucí story o dvou manících, kteří chtěli přijít za každou cenu k hromadě peněz. Trochu mi to připomnělo Pain & Gain, ale to bylo o chlup lepší. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Konečně tady máme film, který nám ukáže důvod, proč USA pořád někde vyvolávají válku. Jde totiž o obrovský byznys se zbraněma. „I když to asi všichni víme a ti co říkají, že to neví, tak jsou už do toho zapojeni.“ No každopádně je to skvěle natočeno, Miles Teller i Jonah Hill hrají své postavy opravdu věrohodně a k tomu je doplňuje krásná Ana de Armas. Panuje u mě velká spokojenost s tímto filmem. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

V daném filmovém žánrů je přece jen mnohem lepší Obchodník se smrti. Ale i tak Váleční psy alias Týpci a zbraně (český název má blíže k názvu knižní předlohy) dokážou na pár místech rozesmát a i možná morálně poučit. Pokud tedy od filmu podle skutečných událostí v této kategorii morální poučení chcete. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Okrem Rumunska, kde sa natáčali "albánske" scény, pracovali filmári aj v Maroku, Jordánsku a na viacerých miestach po celých Spojených štátoch. (MikaelSVK)
  • Filmový veletrh zbraní v Las Vegas je spojením dvou skutečných veletrhů. Prvním jen Shot Show, který se v Las Vegas koná každý rok. Tím druhým je IDEX v Abú Zabí, kde se vystavují tanky a rakety. (Hal_Moore)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama