Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

Ampi 

všechny recenze uživatele

V daném filmovém žánrů je přece jen mnohem lepší Obchodník se smrti. Ale i tak Váleční psy alias Týpci a zbraně (český název má blíže k názvu knižní předlohy) dokážou na pár místech rozesmát a i možná morálně poučit. Pokud tedy od filmu podle skutečných událostí v této kategorii morální poučení chcete. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo veľmi príjemné prekvapenie. Čakal som hlavne srandu a ono to bolo viac do tej drámy. Navyše to bolo podobne bohato informatívne ako Obchodník so smrťou (2005). Zbrane sú holt biznis a vždy aj boli. Hlavne, aby sa niekde bojovalo a peniažky sa len tak sypú. Čo sa týka chalanov, klapalo im to náramne, hlavne Jonah Hill bol perfektný, ostatne tak ako vždy. Z jeho strany išlo o totálne charizmaticky zahranú postavičku, ktorá nebola práve symbolom cti a za kamaráta by ju nechcel asi nikto. Len sa mi tak zdá, že sa čím ďalej tým viac zaokrúhľuje. Veľká spokojnosť, vrelo odporúčam. 80/100 ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, pokud budete brát vážně, že dva pětadvacetiletí týpci vydělávají miliardy ve zbrojním průmyslu. Velmi pozitivně hodnotím hlavně to, že film odkrývá, kolik peněz z kapes daňových poplatníků mizí v nábojích a samopalech kdesi v Arabských zemí a na chudé a bezmocné v USA už jaksi nezbývají peníze. Určitě lepší 3 hvězdy! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl to být chytrý a svižný film, co poodkrývá zákulisí běžnému člověku nedosažitelného byznysu, což se úplně nezdařilo. Stylem se to snaží přiblížit např. Scorseseho filmům nebo třeba Lord of War, ale prostě tomu něco chybí. Jonah Hill vypadá nepřirozeně tlustě a ty jejich eskapády prostě nejsou zas až tak zajímavé. I žena hlavního hrdiny je na něj vždycky nasraná jen tak na oko. Todd Phillips na vážnější látku zatím nestačí. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela člověku hlava stojí, co se v ekonomice, army může dít. Neuvěřitelný příběh dvou borců, kteří nejsou nijak chytří a přes nesmyslný systém ve zbrojním průmyslu udělali hukot. Nahláškovaná komedie ve stylu vlka z Wall streetu, která velmi baví, ale přece jen v některých fázích drhne. Docela by mě zajímalo, co vše je reálné a vycucané z prstu, protože místy je to až velká náhoda, shoda okolností a scifi. Jonah Hill je excelentní a Miles Teller mi naopak do role moc nesedl. Hodnocení by bylo vyšší, nebýt závěru, který má moc rychlý spád a je o ničem......7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Chyba v českém dabingu. Když je na konci filmu říkáno, na kolik roků měl být Efraim Diveroli zavřený, říká český dabing, že na 7 let, kdežto ve skutečnosti to bylo na 4 roky (asdfasdf)
  • Scéna, v ktorej ide ústredná dvojka vedľa seba po eskalátore, odkazuje na podobnú scénu z filmu Rain Man (1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama