Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto vie, ako by sa vyvíjala ďalej kariéra Jamesa Deana, keby ho nebola postihla tá nehoda. V  24 rokoch ponúkal také vyspelé herectvo, že pravdepodobne by sa stal najväčším hercom všetkých čias. Teda ak by sa nestihol upiť k smrti.  Z dnešného pohľadu to je už vlastne prehrávanie, ale vtedy to úplne zapadlo do filmového štýlu. A to je asi najväčšou ozdobou tohto filmu, pretože inak tie dve hodiny sú pomerne dejovo nudné. Je to dráma bez väčšej epiky, ale v druhej časti sa výrazne zlepší. Steinbeckova predloha je o niečo lepšia. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Tak tohle už nikdy víc. Smát se při emočně vypjatých scénách jsem asi neměl, ale co jsem měl dělat, když byly tak blbé? O stupidních dialozích se ani snad moc rozepisovat nebudu... Umím ocenit hezký film, ale u tohoto tak vysoké hodnocení nějak nechápu. Mno, asi mi výsledný dojem zkazil i příšerný dabing, což však nic nemění na faktu, že tenhle film byl průšvih... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda toho Jamesa Deana. Súhlasím s Dukem90, želal by som si ho vidieť hrať v pokročilom veku. V úvode je to presne ten starý dobrý rebelský J. Dean, no postupne dostáva rozum i skvelý nápad ako zbohatnúť na fazuli. Takmer biblický príbeh o dvoch bratoch a otcovi, ktorý lásku medzi dvoch synov nerozdelil spravodlivo je rodinnou drámou a pravých ľudských a možno i tak trochu amerických hodnotách. A pravda je, vďaka vojne si mnohí polepšili. Možno trochu morbidné, ale všetko zlé je na niečo dobré...80%. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Filmové podobenství, které mnohem více mluví tím, co není vysloveno. Přesně pro tento talent se stal Dean ikonou nového způsobu herectví. Zároveň jde také o první roli, v níž dokonale ztělesnil pocit generace dospívající v padesátých letech. Ačkoli se děj odehrává za první světové války, Cal je prototypem dospívajícího muže z poloviny století, který neví, jak naložit se životem. Všechno staré je už přežité. Velké ideje padly na bojištích a v koncentrácích Evropy a mladí lidé tápou, protože svět ještě není nově přestavěn. Velmi silný zážitek. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Impozantní..mocné! Poprvé oko mé spatřilo Jamese Deana na plátně. A vskutku..chápu, že se o něm mluví jako o filmovém sex-symbolu let padesátých. Vždyť Brad Pitt je nedokonalá Deanova kopie! Celý snímek začíná zlehka, ale rozjíždí se neskutečnou rychlostí..u scény oslavy Adamových narozenin už jsem o celkovém hodnocení nepochyboval..opravdu se mi u ní tajil dech. V tu chvíli mi došlo proč vlastně Cal dělal to, co dělal! Teď už jenom zbývá přečíst si Steinbeckovu knihu. :) A co říci závěrem.."Can I talk to you..please?" ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Film sa nakrúcal v Mendocino a Salinas Valley v Kalifornii. (Michal74)
  • Julie Harris původně do role Abry nechtěli obsadit, protože byla o deset let starší než její postava. (beyli)

Reklama

Reklama