Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

swed 

všechny recenze uživatele

Klíčový snímek pro pozdější směrování americké kinematografie. V 50. letech se Hollywood, otřesený pozvolným úpadkem studiového systému a politickým honem na čarodějnice, znovu snažil přilákat diváky a za pomoci velkolepých spektáklů a nových technik (barva, širokoúhlý film, 3D…) bojovat s televizí. Tento krok byl na začátku úspěšný, ale postupně se ukázalo, že ne každý velkorozpočtový film znamená finanční návratnost. Šance se proto chopili "nezávislí", kteří sázeli na realističnost a přiblížení se publiku. Kazan, jemuž trvalo poměrně dlouho scénář prosadit, byl jedním z prvních, kteří naplno využili potenciál "obyčejného filmu". Jeho snímek, podpořený neurotickým výkonem Marlona Branda, nastartoval trend, který pokračoval po následující čtvrt století (respektive do konce "Nového Hollywoodu") a dodnes neztratil nic ze své přesvědčivosti. 10/10 ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Kazanův styl mi nikdy příliš neseděl, připadá mi moc patetický a přehnaný (přehraný). V V přístavu se to ale drží v mezích, a tak mě z jeho filmů zaujal zatím nejvíc. Skvělý Brando i Bernsteinova hudba, celý příběh je napínavý a má atmosféru. Jediné, co mi občas vadilo, byl přehnaně levicový pohled, jako z Křižníka Potěmkina. Pardon, nemůžu za to, ale mám to prostě tak, že jakmile se ve filmu objeví v jednom záběru velká spousta naštvaných dělníků, začínám couvat. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Skvelá krimi-dráma z americkej produkcii, ktorej Kazanove ľudské hodnoty a prepracovanosť dali snímke neopísateľne dramatickú intenzitu. O New yorku samotnom a neprikrášlenom pred On the Waterfront snáď ani nevznikol presvedčivejší film. Vynikajúci herci (záporák Cobb, vrcholný Brando, Marie Saint, kňaz...) v jedinečnej chémii, odliatkami dušičiek, ich poranení a súperením o návrat. Veľký film s vôbec s jedným z tých najsilnejších dialógov v kinematografii (Charley-Terry)! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Možná jsem jednodušší, možná jsem se na tento film díval ve špatném rozpoložení, možná mi něco (nebo všechno?) uniklo... Bohužel za svou osobu musím konstatovat, že oslavovaný film V přístavu mi nijak úžasný nepřipadá a už vůbec mi nepřipadá jako oscarový megahit. Vlastně jsem dlouho váhal, zda mu vůbec dát ty tři hvězdičky. Nakonec jsem mu je dal hlavně za ta velká jména, která se na jeho vzniku podílela. Snad nejvíce ze všeho mě zklamal scénář, který byl podle mě napsán zmatečně, přisuzuje postavám nevěrohodné charaktery, nutí je chovat se občas ne zcela logicky a říkat repliky, jež do daných situací pasují jen velmi kostrbatě. Ale když tady vidím, že skoro všichni tomuhle filmu dali vysoká hodnocení, tak si říkám, že asi bude fakt chyba ve mně... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fantastická oscarovka z čias keď sa oscary nedávali za sympatie.Na začiatku som síce mal problém sa chytiť kvôli nie príliš prehľadnému predstaveniu prostredia ( čo a ako funguje) ale od prvého stretnutia hlavných postáv film naberie silu a nepustí až do konca. Jasné, mám výhrady ktoré väčšinou vyplývajú z roku výroby filmu ale všetky ich zatieňuje fantastický Brando v jednej zo svojich najlepších rolí a ostatní herci skoro vôbec nezaostávajú a navyše kňaz Karla Maldena mi strašne pripomínala jednu z najviac cool postáv kinematografie - Pepka Doyla 9/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (35)

  • Při výslechu je Slim označen jako Mladen Sekulovich, což bylo parvé jméno jeho představitele Karla Maldena. Ten si zvolil pseudonym kvůli svému příliš etnicky znějícímu skutečnému jménu. (Kulmon)
  • Terryho bratra Charleyho měl původně hrát Lawrence Tierney, ale žádal příliš vysoký honorář. (Kulmon)

Reklama

Reklama