Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je thriller na jedničku. Vážně naprosto skvělá atmosféra, která vás vtáhne do děje a ještě dál. Thomas Jane je dokonalý a předvedl své umění více než dobře. Celý příběh je vymyšlen dobře a vše do sebe hezky zapadá, jediná věc, která mi tam vadila, jsou oživlé mrtvoly, ty na mě byly až moc fantazijní a ubíraly tomu vážnost. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povídková sbírka od Kinga Černočerná tma je výborná, nicméně tato povídka mi tam přišla nejslabší. A zlepšení se nekonalo ani ve filmu, spíše naopak. Toto se podle mě moc nepovedlo. Shrnul bych to jednoduše: zdlouhavá nezáživná nuda. Jediné, co mě tak zaujalo, byl přízvuk hlavní postavy, ten byl parádní. 45% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

1922 je skôr mrazivá sociálna dráma z doby, ktorú explicitne naznačuje názov filmu, než klasický horor. Jeho hlavnou devízou je predovšetkým Thomas Jane, ktorý tu predvádza zrejme najlepší výkon svojej kariéry a predovšetkým kvôli nemu zaokrúhľujem smerom nahor. Všetko sa točí okolo Wilfreda, dokonca aj vtedy, keď vedľajšia dejová línia s jeho synom by mala nabrať na obrátkach. To, čo v iných filmoch sledujeme po celú stopáž, je tu zhrnuté v podstate v jednej montáži a naďalej sa venujeme farmárovi. A je to dobre, pretože je to konzistentné, atmosféra je chladná a zároveň dusná a celému zmaru dodáva tŕňovú korunu asi jediný možný logický záver. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když to všechno děláte pro druhé, někdy si ani nestačíte všimnout, kolik za tím stojí egoismu.. Trademark autora literární předlohy (nadpřirozené prvky jako mocnitel útrap lidského svědomí) tady docela funguje a přesvědčivě stvrdí, že nemožnost „deratizace“ mysli farmáře Wilfreda Jamese bude tím nejvyšším trestem.. Držení těla, zpustlý vzhled, barva hlasu, mluva (vypadalo to na srolovaný kukuřičný list mezi spodním rtem a dolní dásní). Tím vším se Thomas Jane, jakožto nebraský balík, co se češe, čistí zuby i utírá zadek klasem kukuřice, ponořil do role vskutku ukázkově. S adaptacemi Kinga se v posledních měsících roztrhl pytel kostí a ta od Hilditche rozhodně patří k těm zdařilejším.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

King je teď v kurzu, o tom žádná a 1922 je zajímavé a napínavé, psychologické trýznění. Vynikající Thomas Jane, který na farmě maká, tomu nelze upřít a rád by makal dál, ale žena je proti, takže se synem se rozhodne jednat a od té chvíle se rozjede dost mrazivé ničení, otce a syna. Je tedy fakt, že King dost okatě vykrádá Lovecrafta, (Krysy ve zdech) ale efektivní to je, takže mu to lze i prominout, ale fakt ať King napíše něco sám za sebe a né že bude vykrádat hororového velikána. Největší svízel, tohle filmu je, že se to všechno neodehrává na farmě a v okolí, která je přitom v zimě perfektně strašidelné a film tak začne sledovat i druhou příběhovou rovinu, což působí zmatečně a rozvlekle. A však, ty lahůdkové masky a gore scény, ty to bohatě vynahradí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno