Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Chca nechca, musím připustit, že mě film dost zklamal. Začátek byl přitom výborný, Thomas Jane zněl, jakoby se v lacláčích na zapadlé farmě už narodil, atmosféra dvacátých let byla parádní a já jsem si to celé užíval. Jenže po nějaké době tvůrcům jaksi došel materiál a oni nepřišli na to, jak situaci zachránit. Přestože nechali hlavního hrdinu doslova ohlodávat výčitkami svědomí, poslední třetina snímku mě silně nudila, a po velmi dobrém úvodu přišel silný propad. 3*- ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Typická Kingovina, kterou tentokrát pozvedá zejména perfektní a přesný balík Thomas Jane. Pro mě tady podal nejlepší výkon svého života, ač jižanský přízvuk byl mnohdy na pár facek a připomínal Forresta Gumpa. Příběh je takový obligátní, ale mě to bavilo, a co se týče Kinga, patří to k nadprůměru. Horor to moc není, ale tajemný, depresivní a zábavný film rozhodně ano. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane tu zahral zatrpknutého burana znamenite a pôsobil ako ďalší z bratov Bondurantov zo Zeme bez zákona. Celý príbeh sa v podstate točí okolo neho a jeho vnútorných démonov, na úkor čoho neboli charaktery ostatných postáv naplno rozvinuté. Niektoré výjavy s krysami majú schopnosť vryť sa človeku do pamäte, no na druhej strane duchárske scény postrádajú grády potrebné nato, aby ohromili súčasného, kvalitnejšou žánrovou produkciou vytrénovaného diváka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda... Ačkoliv by si film spolehlivě vystačil s motivem ,,zločinu a trestu'' podobně jako ve slavném románu Dostojevského, kdy je hrdina sžírán svědomím (respektive hrdinové) - tvůrcům to nestačilo a zřejmě věrni předloze S. Kinga tomu dali hororový feeling, čímž to celé dost zazdili. Přitom atmosféra je skvělá, prostředí též. Amerika roku 1922 je zpracovaná perfektně. Oproti tomu přízraky a hlodavci působí ve filmu nepatřičně až směšně. Konec jsem očekával a dal tomu je poslední ťafku... Hlavní hrdina byl vybrán skvěle, jeho ,,vidlácký'' přízvuk byl prostě parádní a trochu mi připomněl Billy Bob Thorntona ve Sling Blade. Jak říkám , škoda. je to nevyvážené. Těšil jsem se na to, Netflix poslední dobou servíruje celkem lahůdky, ale tohle je jen za tři klasy kukuřice... * * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

King není dobrej spisovatel a nikdy nebyl. Vždycky se můžete jen modlit, aby nějakou jeho povídku či knihu převedl někdo na filmové plátno s nadšením a režisérským umem, což se snad zatím povedlo jen třem lidem u třech filmů, že se na to dalo jako dívat a jeden člověk, který dokázal, že film může bejt lepší než knižní předloha a to byl teď Andy Muschieti a jeho dokonalé To. V 1922 funguje jen skvělý Thomas Jane a jeho epesní vidlák, skvěle zahraný a to především s naprosto drtivým, Jižanským přízvukem. Jinak se režisér bál jakkoliv Kingovu povídku ozvláštnit, obohatit o svůj osobní pohled nebo invenci a přitom by Hilditch na to opravdu měl, protože jeho prvotina je opravdu neskutečným filmem. Přitlačit na horor, vynechat ty dlouhé, nic neříkající záběry a mohl to být opravdu dobrý horor. Má to 101 minut a na první závan nějaké atmosféry čekáte snad 60 minut. Na jedno unavený podívání jo, ale víc nuda, než atmosféra, ostatně jako většina od Kinga.55%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama