Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko Florida Projekt (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat dalších pár průšvihů! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (218)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kouzlo slunečné Floridy, candy shop barvičky a názvy motelů jako FutureLand, Magic Castle nebo The Enchanted (kousek pěšky je pohádkový Disneyland), staví Baker v kontrast se smutnou realitou sociálních případů, nezodpovědných rodičů, dětí odsouzených k nepřízni osudu, vězení a nebo životu na podpoře. Dětská perspektiva a jen velmi volný příběh, sonda dobrá, celkově však nijak šálek pro mě. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sledovanie všedných dní úplne obyčajných ľudí, ktoré riešia v rámci svojej finančnej a sociálnej situácie úplne bežné veci. Mladá matka s dcérou sa spoločne, ale pritom vlastne každá za seba, pretĺkajú každodennosťou a nemyslia na následky. Nad nimi drží ochrannú ruku, aj keď to určite ani jedna z nich tak neberie, správca budovy. V komentároch sa tu často spomínajú presvedčivé detské herecké výkony. Popravde čisto detských scén mi tam prišlo až priveľa a boli miestami nudné. Ja si z celého filmu odnášam len jeden dojem, jedno meno. Bria Vinaite. Presvedčivá herečka, neherečka, ktorá svojim vzhľadom zapasovala dokonalo a jej momenty ťahali celý "projekt". Inak však film ako taký je v podstate akýsi dokument o chudobe s nadstavbou. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Život mezi spodinou brán z převážně dětského pohledu. Děj jde vpřed velice volným tempem, ale není to jen nezávislácká onanie. Sean Baker ví co točí a velice umně vykresluje epizody z motelu. To vše navíc v líbivém vizuálu. Největší achievement je, že mě to po dvou hodinách "strávených" s těmi smrady nefalšovaně dojalo. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Toto co malo znamenat? To je film? Na mna to pôsobilo ako nejaky dokument o bielych luzroch z jednej bytovky v ktorej robi Willem Dafoe spravcu. Chybal mi tam akykolvek pribeh. Boli to len take nahodne epizodky. A aj to je prehnane silne slovo. Keby som zobral kameru a dve hodiny natacal nas vykvet spolocnosti v nahodnej bytovke na Luniku 9, tak mam to iste. Ale podla vysokych hodnoteni a rôznych oceneni usudzujem, ze mi tu asi nieco unika. Holt nemam dostatocne artove citenie. 0/10. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě velice smutný film, jehož žal se ale skrývá pod maskou velmi milé a úsměvné atmosféry, to zejména díky kouzelným scénám s hlavními dětmi, které byly opravdu k sežrání (A někdy teda i na zabití, co si budeme povídat). Prolínání nevinného dětského života plného srandy a radosti s nezáviděníhodným a lehkovážným životem mladé matky je tématem, jehož implementace do filmu není vždy jednoduchá. Floridě se to ale daří báječně. Vynikající scénář a kamera skvěle podtrhávají melancholicky hezkou atmošku, přičemž pár těch utahanějších scén to tolik nekazí. A Dafoe tu byl výbornej, to jako fakt. Docela škoda, že se film nedočkal větší pozornosti, rozhodně by si ji totiž zasloužil. Průměrné 4* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Bria Vinaite se herečkou stala tak, že ji režisér Sean Baker oslovil na sociální síti Instagram a nabídl jí spolupráci na filmu. Halley je tak její úplně první rolí v životě. (Minimie)
  • Časté přelety helikoptéry byly skutečné a nakonec zahrnuty do scénáře, protože tvůrci neměli dostatečný rozpočet na jejich zastavení. (vojacekr)
  • Scény, kde Halley (Bria Vinaite) s Moonee (Brooklynn Prince) prodávají parfémy, byly z velké části improvizovány. Lidi, které oslovují, jsou skuteční kolemjdoucí. (Minimie)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama