Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Film rodinný - tedy debilní. Umě Thurmanový to tam sluší a její dceři také. To jsou asi jediné plusy. Film má typický americký infantilní humor. Většina vtípků je založena na pádech. Velice originální. Dálé mě vytáčela role matky,které hrozně vadilo,že si její 25 letá dcera chtěla zašoustat s přítelem. No dobře,nevím,kolika letou dívku měla hrát,ale i tak byly tyhle vsuvky dosti otravné. Puberťákům a dětem se film bude nejspíš líbit. Já věděl,že se bude jednat o průser už po prvních 2 minutách. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Robert De Do Prdele. To jste se všichni zfotřili, že tomuhle dáváte nálepku dostatečné rodinné komedie? Okey, zřejmě každá velká herecká hvězda, jsi musela alespoň jednou v životě vyzkoušet herecký krach. Stallone si to nahrabal už v ranných devadesátkách, a Schwarzennegr byl až po uši v pokakaných plínkách, po role seržanta v Supersmradech. Na každého jednou přijde satanský kolo utrpení v neschopnýho agenta, kterého by měla ta stará legendární vojna odpojit s telefonního drátu. Děda, postrach ulice či Děda je kunda, je jen grotesktní, tupá a uzená bejkárna na sobotní dopoledne pro usmrkané nedonošence. Co si to udělal De Niro? Aspoň ty si mi zbyl! Nikdo nechce říct, že se Bobík nehodí do komedií, a to jsem velkým zastáncem, že Fotřiny jsou celkem dobré komedie. Uh, pokud si Tarantino za pár let, začne ze šatníku připravovat bílou čapicu a mejkapem si rostírat modrou šmoulíkovou barvu na tvář, tak na mým nočním stolku leží pistol, a doufám že nějaká milá duše za mnou osobně příjde, a dá mi tečku do čela. V pekle se mu ovděčím.. (Jinak, pár vtipných momentů se našlo, ale to jen díky dobrým hereckým esám, jinak by to nestálo ani za mou pozornost, která je poslední dobou, kvůli možnýmu Kovidu, přizpůsobena). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako Dirty Grandpa, ktorý bol aspoň nechutný. Tu nie je vôbec nič. Nefunkčná z-tková variácia na deväťdesiatkové klasiky typu Sám doma alebo Postrach Dennis s áčkovým obsadením. Dojímavé scény v ktorým by sme sa mali zblížiť s postavami je mimo a aj všetky tie fóry v ktorých si robí ústredné duo napriek, sú už miliónkrát obohrané a nič nové a originálne neprinášajú. Stará garda tu hrá nudné postavy a decká sú otravné. Dokonca aj na De Nira je tu skôr smutný pohľad vidieť ho znova v takej kravine. Jedine Christopher Walken si svojou obrovskou charizmou udržal akotak dôstojnosť. 3/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď vlastně nechápu, komu se legendární Robert De Niro upsal (ne, že by to bylo poprvé) a jak se to ocitlo v našich kinech. Za filmem nestojí žádné velké studio a je to bizár už od začátku. Zprvu De Niro snad neumí ani chodit, aby pak skákal na trampolínách a na konci vypadal o 10,15 let mladší než je vykreslován na začátku? Po prvotních příšerných hláškách jsem chtěl film vypnout, naštěstí se to pak jakžtakž vytáhlo na alespoň průměr, ale s klidným srdcem doporučit nemůžu. Totální blbost za 5/10 a to jsem ještě mírný jak si můžete povšimnout... PS : Uma Thurman mě celkem překvapila, vypadá tu dokonce mnohem lépe než v jakémkoliv filmu co jsem s ní viděl od 10 let starého Percyho Jacksona. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kluka, který byl postrachem ulice a rodiny jsme tu měli několikrát, tak proč by si nemohl zařádit děda. Takové role De Nirovi sednou jako zadek na hrnec. Přesně se do nich hodí. Nechci ho ale zaškatulkovat. Samozřejmě jsem fandila týmu staříků. Bylo moc fajn zase v tv vidět Umu Thurman a Jane Seymourovou. Obě dámy zřejmě obelstily zub času, protože vypadají moc dobře. Je to klasický rodinný film. V dnešní nenormální době i celkem osvěžující. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen asi za 6 týdnů. Původně se mělo natáčet v kanadském Torontu, ale nakonec se film točil v Atlantě v Georgii. (SONY_)
  • Děda (Robert De Niro) na půdě rozšroubuje stůl, židli a postel. Vnuk poté přijde do pokoje a jde ke stolu, který se po chvíli rozpadne a lekne se a spadne do židle (která se samozřejmě rozpadne). Jenže vnuk stojí nalevo od židle, takže by podle všeho měl dopadnout vedle židle. (Bublasaurus)
  • Založeno na příběhu stejnojmenné knihy od amerického autora Roberta Kimmela Smitha. (MeanWhile)

Reklama

Reklama