Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (310)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $40,823,927 Tržby Celosvetovo $58,101,015▐ Jeden z mála normálnejších "stráviteľnejších" filmoch o teplošoch, kde z nich nerobia úplne nevinné obete, zbytočne necukrujú. Dejovo sa to hrá z otvorenou predstavivosťou diváka a ponúka v rôznych smeroch viac dejových alternatív. Dokonca to pritlačí aj na dramatickú notu. Prekvapia mladý neznámi herci na čele so sympatickou Alexandrou Shipp, známe tváre ako Josh Duhamel a Jennifer Garner skôr len do počtu. /60%/ ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Skvelý soundtrack a výborné herecké výkony. Dva veľmi dôležité faktory, bez ktorých by film vôbec nefungoval a pôsobil by strašne pateticky. Našťastie to však natočili schopní filmári a zahrali si v tom dobrí herci, takže aj keď som postrádal akési silnejšie emócie, silnejšie vibrácie a jednoducho silnejšiu výpoveď, nejakého veľkého emocionálneho diela som sa síce nedočkal, ale zato som sa pre zmenu príjemne bavil. Pekný feel good príbeh, ktorý nikoho nepohorší. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým tak zamyslím, je jasné, prečo ma to výraznejšie neoslovilo. Podľa môjho názoru ide totiž o dosť vekovo vyprofilovaný film, ktorý osloví predovšetkým všetkých teen. Ostatní môžu sem-tam nadvihovať obočie. LGBT spracované pohodovo, dobre sa na to pozerá, no nič hlbšie ani nič také, čo by malo dlhšie utkvieť v pamäti. Priemer. 60/100 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný a zrežírovaný film z pozitivního fantasy světa pro teenagery, ve kterém je vše skvělé, od rodičů, kamarádů až po učitele. Zkrátka svět, na který se dá narazit jen ve filmech. K tomu je to ještě zatraceně fungující romantický film, při kterém se i čistokrevný heterák jako já přistihl u toho, že tomu klukovi tu "lásku" přeje. Pokud dokáže režisér podat gay romanci ze střední takovým způsobem, že se i heterosexuální cynik přistihne při slabší chvilce, je to zatraceně dobře odvedená práce. Nemluvě o tom, že zde fungovaly i komediální scény, které prokládaly děj. A ty dohromady poskládaly asi nejvtipnější komedii, kterou jsem za dlouhou dobu viděl (to zmiňuji jako kritiku těch ostatních "komedií"), ačkoliv je ten film čistokrevné drama a jeho primárním cílem není dostat diváka do inkontinence. Docela by mě zajímal pohled gayů, kteří tu niternost hlavní postavy musely prožívat přece jen jinak než třeba já. Jestli se tohle pro ně stane takovou teplou Láskou nebeskou, nebo jestli je to zcela mine a ten film bude perfektní romantika o gayích pro heteráky, ne pro gaye. 90 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šmarjápanno, to bylo falešný, umělý a vykonstruovaný! Jak já nesnáším tyhle historky, kdy někdo vystaví své city veřejně na odiv, čím větší publikum, tím lepší, aby všichni mohli vidět, slyšet a ideálně si i nahrát a sdílet. Zcela jistě typické pro středoškoláka, který celý film sbírá odvahu ke coming outu, že? Ale hle, zázrak lásky emailové, najednou se předvádí před celým městečkem. Kromě blbých hereckých výkonů film srážely ještě nesmyslné a nemožně napsané postavy, jako slizský Martin s dobrým srdcem a učitel, kterej už měl dávno sedět za obtěžování studentů a zavalování je trapnostmi. Jediný dobrý moment byla představa, jaký by to bylo, kdyby coming outem museli projít i heteráci. SHRNUTÍ: Věřím, že tihle dva jsou schopní nahrát si i první sex a pak ho sdílet na školní síti. Nebo radši rovnou streamovat? ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Z filmu byla vystřižena 8 minutová scéna, protože zpomalovala průběh filmu. (griph)
  • Herec, který nebyl před uvedením filmu oznámen, je představitel Bluea. V průběhu natáčení nebyly zvěřejněny žádné fotky, které by jej mohly fanouškům knižní předlohy prozradit. Jde pravděpodobně o napětí, které se odehrávalo i v samotné knize, kdy se nevědělo do poslední chvíle, kdo Blue je. (Reesam)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama