Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (310)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je jedna z nejhezčích knih žánru YA, co jsem četla, a je s podivem, že filmu se podařilo navodit stejnou atmosféru: lehkost, vtip, roztomilost. A k tomu výborné obsazení. Jistě se z filmu stane jedna z komedií, k níž se budu vracet, když budu chtít vidět něco milého, co mi zvedne náladu. Nebýt několika prvků, jako jsou rádoby dojemné proslovy a dav pod ruským kolem, bylo by to čistých pět hvězdiček. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr si treba ujasniť, či budete akceptovať fakt, že idete sledovať čistú utópiu s niekoľkými skutočnými životnými pravdami, alebo sa nedokážete preniesť nad tento fakt a budete si hovoriť, že tí skutoční americkí režiséri- rýpali by to postavám dali poriadne zožrať a sledujete tak iba štylizovaný klam. Asi bolo zámerom tvorcov trochu priučiť dnešnú mládež a upresniť im smer, akým sa majú vydať, ak v tom majú ešte trochu bordel. Osobne som túto hru prijal, skôr mi ale vadilo, že podľa mňa skvelo zmotivovaný zvrat, kedy sa hrdina ocitá fakt na dne je kauzálne potom riešený z hľadiska toho, ako musí takýto typ filmu skončiť a aj vopred stanovené pravidlá hry sa musia podriadiť cieľu scenára. Inak veľmi milá, zábavná záležitosť a dilema v hodnotení, 70%. Ale skôr komercia než indie záležitosť, toto vážne nie je Elephant... ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Milý film o Simonovi, který jako každý jiný středoškolák, akorát že je gay a nikdo to něm neví, až na dopisovacího kámoše. Líbil se mi tenhle twist, jelikož normálně jsou tyhle filmy o homosexuálech děsně art a deprimující. Tohle byl v podstatě indie o teenagerech na střední škole. Bavilo mě hádat, kdo tajný emailový kamarád je, čímž mě film držel ve střehu. Nick Robinson je skvělý a celý film utáhl s přesvědčením. U těhle filmů mě vždycky baví sledovat publikum. Vidět v mé řadě pána ve středním věku v reflexní vestě, co očividně přišel zrovna z práce a u filmu zakrýval asi slzy, dá zrovna takovému filmu hlubší rozměr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přiznat se k homosexualitě jistě není v dnešním medializovaném světě nic snadného, ale k zobrazení tohoto dilematu volí tvůrci krajně neuvěřitelné a kostrbaté cesty. Ne že bych se Simonem místy nesoucítil, ale výstavba filmu mě spíše nutila strhávat pozornost na jeho vztahy s dobře prokreslenými kamarády, nežli na jeho předvídatelný vnitřní boj. Titulní konflikt s dementním intrikářem Martinem je uměle navozený a poučení "nikoho nedonutíš, aby se do někoho zamiloval" sice hezké, ale pro nedostatečně rozvedené vedlejší linie zároveň prvoplánové. Oceňuji pozitivní feeling a úmysly, ovšem některá rozhodnutí jsou zkrátka jak z imbecilní béčkové komedie (nesnesitelný zástupce ředitele, řada trapných situací, které příliš tlačí na pilu). 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $40,823,927 Tržby Celosvetovo $58,101,015▐ Jeden z mála normálnejších "stráviteľnejších" filmoch o teplošoch, kde z nich nerobia úplne nevinné obete, zbytočne necukrujú. Dejovo sa to hrá z otvorenou predstavivosťou diváka a ponúka v rôznych smeroch viac dejových alternatív. Dokonca to pritlačí aj na dramatickú notu. Prekvapia mladý neznámi herci na čele so sympatickou Alexandrou Shipp, známe tváre ako Josh Duhamel a Jennifer Garner skôr len do počtu. /60%/ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Becky Albertalli, autorka knihy, na níž je film založen, pracovala se scenáristy, aby zanechala důležité momenty pro fanoušky z knihy, aby byly zahrnuty ve filmu. (griph)
  • Ve filmu se Simon (Nick Robinson) potká s Bluem na ruském kole s publikem podporující Simona čekajícího na svou lásku. V knize se však oba potkají na točících se hrníčcích (z kterých je Bluovi zle) osamotě, protože Blue nesnáší tento typ atrakcí. (ČSFD)
  • Herec, který nebyl před uvedením filmu oznámen, je představitel Bluea. V průběhu natáčení nebyly zvěřejněny žádné fotky, které by jej mohly fanouškům knižní předlohy prozradit. Jde pravděpodobně o napětí, které se odehrávalo i v samotné knize, kdy se nevědělo do poslední chvíle, kdo Blue je. (Reesam)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama