Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (408)

pepo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne roztrieštený film. Celý čas ma štvalo, že sa musím prelaďovať medzi milou (a vtipnou) komédiou, ktorá rieši, pre ľudí v mojom veku, silné témy a šialenosťou v štýle Toma a Jerryho (takisto vtipnou, ale iným spôsobom). Na prvé je to málo citlivé a na druhé málo šialené. A vo finále sa ukáže, že keby sa tvorcovia vybrali prvou cestou, mohol to byť skutočne skvelý film (a tá druhá ten príbeh totálne degraduje). Škoda, že to bolo takto zle režijne uchopené, pretože inak som sa dosť bavil a technicky to je na úrovni. Režisér evidentne vie natočiť vtipnú akčnú scénu, ale neviem sa zbaviť dojmu, že mu uniklo o čom ten film v skutočnosti je. Alebo to uniklo mne a záverečná facka divákovi bol iba zvrhlý vtip. Ale bavil som sa, radový divák bude (asi) nadšený a na konci bude mať dojem hlbokého zážitku. V tom filme to totiž je! Akurát som s tvorcami a ich vyjadrovaním nenašiel spoločnú reč. 6/10 a podobný Game night sa mi páčil viac, pretože bol crazy po celý čas a nemal som pocit, že ním chce niekto niečo povedať. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu paradox, ten záverečný twist, keď je zároveň hlavným dôkazom výbornej funkčnosti vzťahov medzi postavami, a zároveň ničí komediálnu stránku veci. Úplne pochopím, ak koniec kopu popcornového publika vyslovene naštve, nakoľko nakoniec je to niečo iné, ako začo sme zaplatili. Z mojho pohľadu to bol príjemný pocit. Päť hviezdičiek nedám, nato je to viac crazy komédia, ako normálny film; každopádne popri vzťahoch fungujú výborne jak gagy, tak akčná stránka veci; všetky postavy majú snáď matematicky rovnako priestoru (a všetky sú rovnako sympatické) a celkovo ide o jednu z naj komédií, za posledných niekoľko rokov. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na ´´trochu´´ inú komédiu. Iná teda je, ale rozhodne mi až tak komediálne nepripadá. Humor je prakticky nevtipný a aj keď sa vychádzalo zo skutočných udalostí, rozhodne je nerealistický ( čo môžem brať ako typický hollywoodsky prednes v štýle - musíme to trochu prehnať, pretože skutočnosť je málo dramatická, alebo ináč príťažlivá ). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nehrát tam Renner (scény s ním jsou na filmu nejlepší) a nemít to vynikající soundtrack, asi to nedokoukám. Jako mám rád, když v sobě chlap dokáže udržet určité mladické nadšení pro hru, proto se mi tak líbí Castle, pro něhož je celý svět hrou, ale tady to nefunguje a nepovedlo se nějak přenést nadšení těch chlápků dál. Když jsem před závěrečnými titulky viděl ty páprdy, co si to reálně točí na YouTube, přišlo mi to spíš trapné. Tohle není snad ani o hře, ale o infantilitě. Líbí se mi scéna v nemocnici, kde se dozvíme, že nejde o to, aby někdo stále utíkal, ale aby je hra spojovala. A předtím se ptá novinářka, jestli se pánové scházejí i mimo květen. A v tom je jádro pudla, které nebylo nijak dál rozvíjeno. Kdyby člověk nějak viděl, že jinak se dokážou ti lidé chovat normálně a v hospodě si nějak normálně povídat o holkách, fotbale, politice, o filmech, mělo by to bláznění nějakou protiváhu. Ale takhle... Navíc ta klišé - zhulený chlápek, nadržená matka, kde já to už viděl? Fekální fóry a boxování do zadku. A nakonec klišé ze všech největší, aby došlo i na kapesníčky. Ne, fakt mi to nepřišlo jako oslava dítěte v nás, které si umí hrát, ale jako bych byl náhodně svědkem divadelní improvizace na jednom z pavilonů psychiatrie. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to čistých 5*, ale nemůžu se zbavit dojmu, že takhle svěží feel-good komedii jsme v kinech už řadu let neměli. Není to taková šílenost, kterou prorokovaly trailery a v rámci možností bych se spokojil i s průměrnou řachadnou. Avšak na poměry dnešních komedií, které se poslední dobou objevují v distribuci, se překvapivě jedná o funkční, originální, velmi vtipný a zábavný snímek, jenž se řadí mezi to nejlepší, co se nám v tomto žánru za poslední roky urodilo. Po posledních pěti minutách jsem se cítil plný pozitivní energie a dobré nálady. Nic jiného v tomto případě ke štěstí nepotřebuji :-) Milým plusem je i přijatelná délka. Hodina a půl je naprosto ideální. 9/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • V čase 53:23, kdy vybíhá v lese Chilli (Jake Johnson) za Jerrym (Jeremy Renner), nemá Chilli v puse žádný joint, avšak v čase 53:39, kdy přebíhá bažinu, již jointa v puse má. (Agressor69)
  • Závěrečným titulkům předchází krátký video sestřih skutečné skupiny přátel, podle které film vznikl. Záběry jsou autentické a pocházejí z domácího archivu. Nechybí ani foto a reportáž z titulní stránky The Wall Street Journal. (vojacekr)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama