Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (126)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na svoj tuctový prejav, to má pomerne dosť neotrelých gagov. V tom ostatnom to ale vôbec nevyčnieva z priemeru. Ani vizuálne a ani námetovo. Proste nejaké to morálne posolstvo ( občas pokryteckého stavu - ale deti na to vo svojom veku rozhodne neprídu - až neskôr ) a non-stop dobrodružstvo. Všetko v rámci žánru vyhovujúce. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý animák, kde muzikálové časti sa podarilo solídne „natočiť“ a naspievať. Snaží sa byť poučný, ale miestami sa stratí v detailoch. Ako celok obsahuje málo (ozajstne) vtipných scén. Priemerná „jednorázovka“ na časy, keď vonku je „typické“ zimné počasie. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bylo by to spíš na tři nebýt toho milého poselství v závěru. Má to řadu vtipných dílčích scén, pěknou animaci, ale jako celek je to docela nevýrazné a to jak po stránce postav, tak po stránce hudební. Písničky to nemá určitě špatně, ale úplně tomu chybí nějaká výrazná ústřední melodie, podobně jako třeba Let It Go nebo I See the Light, která se vryje pod kůži. Ale jinak fajn zimní animák, který neurazí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Yeti: Ledové dobrodružství sází zejména na poučné poselství o tom, že bychom si měli být všichni rovni - nehledě na náš původ - a neměli bychom odsuzovat neznámé, aniž bychom ho dříve lépe poznali - hlavně kvůli strachu. Humorná stránka je spíše v pozadí, do popředí se dostává ono poselství a celý příběh je proložen sympatickými hudebními vložkami. Děj je vesměs předvídatelný a celkově nepřináší nic nového, nicméně se na to pěkně kouká a utíká to. Plusový bod za uřvanou kozu, která se posléze objevila i v animovaném Grinchovi. Průměrně natočený animák, který sice okatě poučuje, ale dělá to takovým tím milým a nenásilným způsobem. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Po traileroch som čakal vtipnú rozprávku na štýl Hotel Transylvánia. Ale nakoniec toho vtipu bolo o veľa menej a Piadinôžka sa zaradila medzi tuctové animáky, pri ktorých je od začiatku jasné, ako sa bude dej vyvíjať. Tvorcovia sa síce snažili vytrieskať maximum pomocou pesničiek a peknej animácie, pretože to je v dnešnej dobe väčšinou znamená úspech, ale tu to akosi nevyšlo a celá rozprávka sa akosi pomaly ťahá. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)

Reklama

Reklama