Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (126)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně další z typů animáků kde nevím jestli dát 3 hvězdy nebo čtyři. Na celém filmu jsou nejlepší písně (jsou celkem 4 mám pocit) , které mají nápad a jsou nápadité naopak zde kromě jedné kozy (inspirace nejspíše Hej Hejem z Moany) není žádná jiná vtipná postava a humor je postavený na padání někam nebo na někoho. Příběh má klasické schéma ve stylu z nuly hrdinou kdy si s průměrného maníka co pomáhá otci rozzvučit zvon stane někdo kdo dokáže existenci lidí. Příběh 60 Humor 20 (vzpomenu si maximálně na scénu kdy opékal člověka na ohni a na toho mluvícího medvěda) Sympatické postavy tak maximálně 3 (z toho jedna ta dcera náčelníka má málo prostoru) Písně 80. Dám 60 jelikož tam není nic zapamatovatelného a druhý den nebudu vědět o čem to bylo a nevidím důvod pro to to vidět vícekrát. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde, ani me moc nenapada, co k tomu napsat, proste ve vsech smerech prumernej animak. Trailery slibovaly zabavnou jizdu a ta se nakonec ve vysledku nekona, vetsina foru totiz uz byla provarena prave v traileru. Prislo mi, ze tvurci taky kolikrat nevedeli, jak dej dal posunout, tak sem nacpali nekolik veskrze mimo hudebnich cisel. Ale jinak to zas takova tragedie neni, po lehce nudnym uvodu se to precejen krapet rozjede, postavy jsou sympataci, hudba v pohode, animace taky zadnej prusvih a skounkout se to v pohode da, jen je to proste i na animak az prilis infantilni a daleko min zabavny, nez to mohlo bejt. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už ukázky napovídaly, Yeti je animákem, na který se rodič nemusí bát jít s dítětem, aniž by tím zároveň ohrozil svou, nebo dětskou psychickou pohodu. Podobně jako třeba poslední Transylvánie se tady sází převážně na to, že menší diváci se budou smát všemožným (i nemožným) patáliím postav, a příběh poběží na trochu jednodušší bázi. Díky tomu se od začátku koukáte na převážně průměrné dobrodružství, které vás ničím neurazí, ani neoslní. Nutno však podotknout, že od druhého (prakticky toho zásadnějšího) setkání s člověkem je to celkem zábavná podívaná. Většina humoru sice stojí na jazykové bariéře dvou druhů, ale film s ní pracuje na celkem dobré úrovni. Důvod, kvůli kterému jsem šel mimo jiné (těsně) i na čtyři hvězdičky je ten, že přibližně ve dvou třetinách filmu tvůrci dobře zapracují na typických znacích sektařů a jiných ideologicky vychýlených skupin. Jako zářný příklad lze uvést například uctívání pravidel kamenů, které si "Nejvyšší" vytváří podle toho, jak uzná za vhodné (přidání nového druhu jaka a podobně). Tón, kterým je nám celá tato situace podána je navíc hezky tíživý a děti asi slušně vydeptá. Sečteno podtrženo... Úžasňákovi to sice nejsou, ale Příšerózní dovolená překonaná je. P.S.: Když jde člověk do kina na animovaný film, musí trochu počítat s tím, že se tam bude i zpívat. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Animák, který jde na věc z úplně opačné strany, než je obvyklé. Neboť nechává YETIHO, aby hledal ČLOVĚKA. Nicméně ... až tak mi nesedí jak styl animace, tak vlastní realizace zápletky. Nepřijdou mi nijak zvlášť špatné - ani nijak zvlášť dobré. Prostě mi nejsou sympatické, nic víc a nic míň. Snad proto, že předvádějí veselí až příliš teatrální ... snad proto, že jim moc nevěřím. Jakoby sloužily příběhu, který je sice CHTĚNÝ, ale nikoli upřímný ... jakoby jeho tvůrci naplňovali plán, nikoli dětské sny ... 2,5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Smallfoot" hodnotím nakoniec ako jedno príjemné animované dobrodružstvo od WAG, ktorí sa celkom uchytili. Od filmu som viac-menej čakal hlavne komédiu, no nakoniec som zhodnotil, že to veľmi dobre vedelo zapojiť aj drámu. A to ma celkom teší. Každopádne musím priznať, že vo filme som zažil asi najlepšiu vizuálnu grotesku. A rehotal som sa skutočne poriadne. Najmä asi na časti s povrazovým mostom. Tam sú tak nečakané momentky, že som sa od srdca rehotal.A rovnako som sa rehotal na skutočne skvelej scénke, kde sa Migo rozpráva s medvedicou. Čo by som osobne povedal ešte je fakt, že hudba vo filme mi akosi nesadla. Prvá skladba bola energická a super, no ostatné mi nejako nesadli. Možno v origináli by to znelo lepšie, no slovenské verzie sú akési nezaujímavé. Čo však musím priznať sú fakty, že som si užil postavy, užil som si hlavnú myšlienku filmu a ku koncu sa ukáže aj pár dobrých prekvapení a akcie. Mojou najobľúbenejšou postavou filmu je asi Migov otec. Má tu pár skvelých myšlienok a celkovo na mňa pôsobil veľmi príjemne. Taktiež musím pochváliť, že vo filme nie je žiadny reálny zloduch. Hoci sa tu niečo jemne naznačuje, tak nakoniec sa ukáže, že to je len osoba so svojimi názormi a sú podľa mňa veľmi pochopiteľné a rozumne odvodené. Takže to je super. Animácie sú energické, dostatočne farebné a vizuálne zaujímavé. Celkovo si myslím, že ide o animovaný film, ktorý si s deťmi užijete, má dobrý humor, má srdce na správnom mieste a vie aj pár momentkami prekvapiť. Jediným výrazným problémom pre mňa je príbeh. Ten je dosť predvídateľný a veľmi štandardný. No keď si do toho zapojíme dobré postavy a fungujúci humor a podľa mňa aj dobrú drámu s prekvapivým momentom na konci, tak dostaneme niečo, čo je dobre známe, no súčasne aj dostatočne dobre spracované na to, aby som to dokázal oceniť. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Jedná se o první muzikál studia Warner Animation Group. (SONY_)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno