Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chung Lee (Bin Hyeon) je Čosonským princem, který byl unesen do říše Čching. Rád pije, smiluje se a hraje hazardní hry. Je také výborným šermířem. Jeho starší bratr Young Lee (Tae-woo Kim) nastoupí na trůn a přivede Chunga zpět do Čosonu. Vrací se po více než 10 letech a brzy je nucen postavit se monstrům, které řádí v noci. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vaším zločinom je ničnerobenie.“ Ak sa vám páčil (o rok mladší) netflixácky seriál Kingdom, mali by ste byť spokojní. Aj vo filme ide o krvavý boj o trón skombinovaný so zombies nákazou. Seriál a film sú si veľmi podobní nielen scenárom a postavami (nechýba vtipný hrdinov poskok), ale i vizuálom (kostýmy, výprava, rekvizity). Rozdiel je najmä v tom, že vo filme je priestor odohrávania obmedzený na menšie miesto, nie na celú krajinu. Seriál ma každopádne bavil o jednu (štvrtú) hviezdu viac. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu vím, že zombíci jsou to poslední, co by mě ve filmech přitahovalo. A tak, když už jim dám náhodou šanci, musí to mít pořádný důvod. Tady jím je Hyun Bin. A přestože mě on bavil, a bavilo mě dostat k němu ještě dalšího svého oblíbence, film zůstává o ničem. Takových krásných, akčních, zajímavě až geniálně napsaných historických příběhů jsem viděla, že tak nějak nevidím důvod, proč by se mi měl líbit tenhle. Je v podstatě bez nápadu, bez překvapení, vytvořený zřejmě pouze s jediným úmyslem... zombíci v paláci, to je nápad! Pro mě ale dost suchej. 2,5* ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rampant...aneb seriál Kingdom stažený do dvou hodin od producentů filmu Train to Busan. Samozřejmě jsem se k tomu dostala přes Kingdom. A samozřejmě jsem neodolala zjistit, proč má Rampant tady jenom 61%. Všechny ingredience na papíru totiž vypadají dobře. A jak to dopadlo v realitě filmu? Vlastně docela dobře. Vzhledem k tomu, že tady "pokročení nákazy" trvá poměrně dlouho, lze s tím pracovat v rámci prosazení politických intrik hodně dobře. A že ty tady jedou ve velkém! To je hlavní důvod, proč to funguje tak dobře. A potom je už pouze otázkou správných rozhodnutí, a co udělá navrátivší se princ, když je tak snadné si spočítat, že tohle je vlastně jenom forma převratu. Přestože se původně vrátit pouze z jednoho konkrétního důvodu. A funguje to všechno spolu dobře. V rámci formátu, myslím. Přece jen, je to film, a musí stačit jenom dvě hodiny, takže to není rozsáhlé v rámci pozadí nákazy, prostě kous a už se to šíří a ani se nepodíváme na víc lokací. Ale jenom na jednu vesnici a zbytek se jede v královském paláci. Určitě se nejedná o žádnou hlubokou sondu. Ale jako "historický akční zombie film" to funkční je. A to je hlavní. Hodně povedená poslední akční třetina potěšila, protože v polovině se to trochu táhlo. Ale jenom trochu, takže 4,5/5 :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to ještě přišlo jakš takš zajímavé (navzdory tomu, že středověká korea mě, narozdíl třeba od japonska, vůbec nerajcuje).. postupem času se z toho ale začala stávat čím dál tím více ubíjející pruda a ke konci už jsem netrpělivě odpočítával minuty do konce.. Monotónní děj, patos devalvovaný tak, že naprosto ztrácí sílu, nekonečné protahování každé druhé scény, atd.. Mix tohodle všeho z toho dělá neukoukatelnou záležitost (a to už jsem korejskou kinematografií ostřílenej ).. Jsem zvědavý jak se s víceméně stejným tématem popere netflixovský Kingdom. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zkoušet zombie apocalypsu v prostředí středověké Koreje se zdálo jako fajn nápad, ale opak je pravdou. Hyeon Bin jako vždy výborný, jeho herecké i akční schopnosti baví, jenže když ten film je tak strašně nablblý scénaristicky jako béčko/céčko, navzdory hvězdnému obsazení. Navíc je to šíleně repetitivní a zábavy relativně málo kromě první třetiny, fakt zklamání, Bin by měl dávat bacha na to, co za projekty si vybírá. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Objevuje se zde i historická postava korunního prince Hyomyeong (효명세자, 1809 - 1830), skutečné historické postavy korejských dějin, narozené pod jménem Yeong Yi (영 이) a posmrtně přejmenované na krále Munjo, kterou dle původních záměrů filmových tvůrců představoval jihokorejský herec Joo-hyeok Kim. A i když se nejednalo o roli tolik zásadní, filmové tvůrce zaskočila zpráva o hercově předčasném úmrtí. Ta jej zastihla na silniční vozovce během automobilové nehody 30. 10. 2017. V roli korunního prince, tedy v té malé roli, ale za to tolik sledované a v zásadě kontroverzní, se tak objevuje jihokorejský herec Tae-woo Kim. (Conspi)

Reklama

Reklama