Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (100)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zatim tři. Na to, aby to byla jakože velká švanda to není tak vtipné, na to, aby to byl vážný seriál je to zas trošku pitomé, je to takové neustálené uprostřed. Skutečně se zasměju tak jednou za dil, jinak se spíš tak jako usměju. Třebas je to tím, že zas tolik neznám startrek, jindy si zas myslím, že to prostě jen není dobré. Sledovat budu dál. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

Reklama

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Wow! Nečekala jsem od Setha MacFarlana něco takovýho. Je to tak tisíckrát lepší než celej Star Trek: Discovery (nejsou tam žádný ty píčoviny, který ze ST: Discovery dělaj tu hroznou sračku!). Nejen, že tohle je vtipný a postavy neustále hláškujou, ale taky to má neuvěřitelnej přesah. Témata, které zde řeší jsou vážná, a důležitá. Je milým překvapením, jak dokázal Seth spojit svůj druh humoru s tímto seriálem. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Alara, you want to open this jar of pickles for me?" Miluji humor Setha MacFarlanea. Všechny jeho filmy naprosto žeru. Ono jich taky moc není. A to je ten problém! Trvalo mi tak moc neuvěřitelně dlouho podívat se na The Orville. A pak jsem celé tři série slupnul jako malinu. Parodie na Star Trek, co je lepší než poslední Star Trek že? To fakt sedí. Orville není vykrádačka, ale krásná inspirace legendou. Navíc Seth jí vdechl neuvěřitelný humor. Efekty jsou na seriál hodně povedené. Scénáře jednotlivých epizod mě bavili. Některé díly opravdu hodně. I když musím napsat, že Nové obzory a délka jejich dílů byla pro mě hodně ubíjející. Přesto si díly berou překvapivě na paškál hodně těžká témata. Třeba příběh s láskou z uměle vytvořené vzpomínky mě fakt dostal. Nebo bojování se strachem pro celou posádku. Nebo mutagenní virus. Těch nápadů má seriál vážně hodně. A mě Orville bavil plnými doušky. Teď už vás jen prosím pane Sethe abyste se vrátil točit filmy. Zoufale chci dalšího Teda. Díky moc za Orville! (95 %) ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • V každé epizodě zazní hudba, kterou hraje 75členný orchestr. Podíleli se na ní různí skladatelé, jako jsou John Debney, Joel McNeely, Andrew Cottee, Bruce Broughton a další. Seth MacFarlane se nechal slyšet, že se hudebnímu podkladu věnovali stejně, jako hudbě pro film, takže do ní investovali podobně jako do vizuálních efektů. Album soundtracku k 1. sérii vydal La-La Land Records 22. ledna 2019. Album k 2. sérii vyšlo 19. ledna 2021. (Martrix)
  • Bezpečnostní pásy v raketoplánu jsou vtipnou narážkou na seriál Star Trek (od r. 1966), kde docházelo ke zranění posádky při srážce nebo během nebezpečného manévru, protože sedadla nebyla opatřena žádným zádržným systémem. Seth MacFarlane je znám tím, že často poukazuje na nepřesnosti ve slavné sci-fi sérii. (HellFire)

Reklama

Reklama