Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (87)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná akční jízda z Hongkongu od skvělého režiséra Dante Lama, který mě zatím nezklamal ( Kapka Krve, Neporazitelní, Demon Cop, Operace Mekong, Viral Factor vše se mi líbilo). Tentokrát však sehnal solidní rozpočet 70 milionů a natočil jeden z nejlepších akčních filmů roku, ale né na dlouho, protože Mission Impossible je za rohem. Příběhově mě ten film až tak nestrhnul a v úvodu i lehce nudil, víceméně čínské speciální komando má za úkol zachránit rukojmí, které drží rebelové a teroristé, ale jak už to bývá nic nejde podle plánu. Film má fenomenální akční scény, možná jedny z nejlepších, co jsem kdy viděl. Finále trvá snad hodinu! a zaměřuje se na 8 členů speciálního komanda bojující proti 150 rebelům a je to masakr! Z akce je zde téměř vše. Nechybí souboj dvou profesionálních sniperů, kteří si jdou po krku celý film a především jsem si vzpomněl na legendárního Zajceva, přestřelky všech různých zbraní od samopalů, raketomatů, granátů a nechybí i drony!! Strategický souboj tanků, exploze na každém rohu, že by i Bay záviděl, no úplně čirá akční radost, jediné, co mi chybělo byli souboje na blízku. Velkým plusem je násilí, které je ve filmu prezentováno ( Amíci mohou závidět) Jsou zde scény jako popálené těla, výbuch autobusu s civilisty a následný záběr na odtržené končetiny, dokonce hlavy! Voják, kterému granát utrhne celou ruku a pořád bojuje o život, všichni jsou zde od krve a divák věří v krutou a drsnou válečnou zónu, kterou tam všichni prožívají. Celé to působí realisticky a profesionálně, bez patosu a cheesy scén, takže za mne hodně velká spokojenost.Jeden z nejlepších Military akčních filmů, co jsem viděl. 85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To by mne zajímalo kolik multiorgasmů měl prezydent Myloš a Luftjarda Tvrdík při sledování téhle čínské (pardon Hong Kongské :-) záležitosti... Vůbec nechápu proč Rusko, USA a další země řešily nějakou Sýrii, Irák či Afghanistán. Stačilo ke břehům těchto zemí vyslat čínský všeúčelový parník a vysadit hrdiny jmen Ku-Šun, Li-Tung, So-Čhej, Čuang Jin, Čang Tchien Te, Lin Ji, Tenk Mej a další borce... Nejdříve to ve filmu natřeli Somálcům takovým způsobem, že dalšího Kapitána Phillipse už nebude třeba natáčet a pak si to rozdali se samotným Islámským státem až modlitební koberečky létaly a to ani nešlo o ty létající koberce z arabských pohádek. Čína se evidentně snažila naservírovat velkofilm o své statečné a špičkově vybavené armádě, kde ovšem ale používají vrtulníky Huey (nebo jejich licencované kopie či co to bylo atd...). Je to plné patosu, hrdinství, sebeobětování a čínské afektovanosti. Slzičky a zpomalené záběry na umírající hrdiny či flasbacky z období jejich štěstí nevyjímaje. Ale buďme objektivní. Amíci občas točí podobné ptákoviny. Co nelze filmu upřít je nekončící a místy až dechberoucí akce. Tam se vážně nezakecali a chyběl tam snad jen letecký souboj stíhaček a ve vesmíru přestřelka mezi družicemi... Čínský voják je univerzál a umí všechno ve stylu agenta 007. Za ten tankový souboj a vrtulníkový závěr přisypávám hvězdu. Scénář je šílený, vůbec u něj nemyslete a chtěl bych vidět tu skutečnou událost...dle které to bylo točeno. No nic. Jdu si dát do sodovky dvě čajové lžičky uranového koncentrátu abych spláchl v hrdle ten prach z písečné bouře... PS. Víte co mi nejvíc u těchto filmů z islámských zemí štve? Ty hromady zničených Defíků ! :- ( * * ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to těžko hodnotitelný, masakrální film, co jsem už dlouho neviděla. Ano, je  až mrazivě naturalistický a navíc je to jedna velká jízda, nebyl tam snad ani moment prodlevy, kde by se napili, natož najedli. A ještě mám problém rozeznat jednoho od druhého. Vypíchout jednoho a nebo dva jedince s nějakým příběhem by nebylo na škodu, takhle to byla skutečně pouze jednolitá, krvavá akce, kde se jeden nestačil ani nadechnout. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Lacikem a Ouwenem a v krátké době druhý filmový zklamání z Asie a to říkám i přesto, že tyhle military, neserte se do Číny akčňáky mám opravdu rád. Třeba takoví Vlčí válečníci 2 byla luxusní záležitost, ale tam byl nezničitelný a Charizmatický Jacky Wu který to celé táhnul. Tady je jenom komando nezajímavých zapomenutelných ksichtů kteří navíc, jak tu bylo trefně napsáno vypadají stejně, takže se v nich nevyznáte a hlavně jim nefandíte. No a ta všemi proklamovaná super akce mi zase až tak super nepřišla. Zpomalovačky měly asi působit cool, ale mě rušily. Navíc přestřelky byť jsou krvavé a dynamicky natočené, tak mi přišly dost fádní a nenápadité. Čína to rozhodně umí líp. O tom nemůže být sporu. Tak snad příště.30% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jak se liší moderní čínský vojenský/armádní film od amerického? V čínském vypadají všichni vojáci a vojačky stejně. Jinak vždy půjde o vlastenectví, odhodlané hrdinství, reklamu na sílu armády a připravenost jednotek, potažmo ukázku výzbroje a vlající vlajky. Čínský military film je také přímočařejší (akčnější), může si víc dovolit sem tam nekorektní filmové postupy oproti hollywoodskému kodexu. Operation Red Sea patří k nové vlně velkorozpočtových akčních filmů o čínské armádě, která někde mimo Ameriku a Evropu zachraňuje své občany. Není to úplně óda na nesmrtelné bojovníky, neboť díky režii pekelného Danteho se zde velmi nepěkně přichází o kusy masa a končetin. Časem lze i identifikovat hlavní postavy jednotky a to díky jejich zbrojní výbavě (sniper, heavy support, demolition, žena). Samozřejmě je to film více přikloněn k žánru action movie, než instruktážní vojenské video, takže generálové v řadách ČSFD a hráči Call of Duty jistě naleznou spousty nesrovnalostí jako je průstřel skrze zdi, ranivý účinek granátu či výpočet dráhy střely při termodynamické deformaci. A jelikož mám rád tyhle military a je mi fuk, jestli je to o ruské, čínské, americké a nebo o marťanské armádě, hlavně když je to natočeno žánrově perfektně a to tenhle film je. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry štátu Yewaira boli natočené v Maroku. (Ampi)
  • Snímek vznikl i jako dárek k 90. výročí založení Čínské lidové osvobozenecké armády a patřil ve své zemi k nejnavštěvovanějším titulům. [Zdroj: Cinema 8/2018]. (ČSFD)
  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)

Reklama

Reklama