Reklama

Reklama

Červený pavouk

  • Polsko Czerwony pająk (více)
Trailer

Obsahy(1)

Karol, obyčejný mladý muž, se setkává s mnohem starším mužem, o kterém se domnívá, že by mohl být pověstným Červeným pavoukem, obávaným sériovým vrahem, který v šedesátých letech děsil obyvatele Krakova. Karol začne být mužem posedlý a pustí se do jeho sledování. Mezitím se setkává také s Dankou – o něco starší fotografkou, která pracuje pro místní noviny. Karol, pokoušený láskou a fascinovaný smrtí, bude muset brzy učinit nejzásadnější rozhodnutí svého života. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh o dvoch psychopatoch, ktorých motivácie by ste nepochopili ani v realite a bohužiaľ nám ich nedokáže poriadne priblížiť ani film. Ale preto sú to vlastne psychopati. Čo koho z nich viedlo k takýmto iracionálnym činom, pričom úlne mimo aj napriek faktu že nie je vrahom je Karol, zostáva tak záhadou. Vydarila sa atmosféra, vytvorená najmä výberom lokalít a nepríjemným hnedo-žltým stmaveným filtrom. Film tak aspoň po vizuálnej stránke pôsobí ucelene. Červený pavúk sa chce odlišovať od klasických krimi trilerov, čo má ale za následok ono prapodivné chovanie a nemenej divné dialógy, najmä medzi Karolom a vyšetrovateľom. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to český polský film - vezmeme si žánr, který nedovedeme natočit ani podle základních pravidel, tak ta pravidla obrátíme naruby a budeme se tvářit, že to jako děláme "jinak". Všechno špatně - psychologie, chlad, logika, stavba. Při pohledu odkudkoli je Červený pavouk omyl. Hra s psychikou diváka bez pochyby - bohužel jen na to, kolik vydržíte, než vás ten film svojí naivitou urazí. #kviff2015 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to natočeno jako thriller v americkém stylu, i když by mohlo téma k něčemu podobnému nabádat. Ale je jasné, že na něco takového prostě nebyly finanční prostředky, takže se jedná primárně o konverzační drama, které však nemá onu potřebnou atmosféru, která by mohla být s tématem možného odhalení sériového vraha spojené. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Krátký film o zabíjení postavený na hlavu, maximální popisnost nahradily drastické časové výpustky. Marný pokus o něco originálního, takových chladných příběhů posedlosti tu bylo už spousta a ve velké většině byly daleko lépe natočené. Tam, kde chtěl režisér zřejmě ohromovat, tedy v novátorském estetizujícím pojetí, film selhává. Festival přirozeně ve Varu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby Koszałka zůstal u kamery, bylo by to asi mnohem lepší. Některé záběry jsou úchvatné, například dvakrát jiným způsobem použitý záběr z vrcholu lomu je naprosto fascinující. U samotného filmu mu však naprosto uniká důvod jeho natočení. Astenickým způsobem dokumentuje kousek života Karola. Komu se mstí, za co a proč, se nedozvíme. Odkud šel a kam, také ne. Film zdánlivě vyvolává spoustu otázek, ale vzhledem k tomu, že neposkytuje žádné indicie vedoucí k odpovědím, vše zaniká v nicotě a zbytečnosti. ()

Galerie (28)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Reklama

Reklama