Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ničím nevyčnívající,ale zároveň ani zdaleka ne nejhorší počin když vezmeme v potaz,že se jedná o českou komedii.Podobných kousků jsou sice mraky a zkraje to není zrovna záživné ale na druhou stranu párkrát mě to dokázalo fakt rozesmát a nakonec jsem tedy i ochotnej přejít to několikeré koulení očima ve chvíli kdy se na plátně děje něco ne úplně logického...50% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Za mě teda hodně povedená česká komedie. O. Sokola mám fakt rád a jeho postavy neměly chybu. Pobavil hodně asi poprvé záporný P. Nárožný. Ve srovnání k ostatním komediím jedna z nej posledních let. K 5* chybělo asi malinko více zapracovat na zápletce. Stálo to tady na výkonu O. Sokola, ale zapomnělo se, že by to mohlo mít trochu hlubší děj... škoda, ale bavil jsem se výborně. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání jednoduché, předvídatelné a to jak scénářem, tak humorem. Ale, on ten humor překvapivě funguje, občas dokonce velice dobře funguje, ani některé hlášky nejsou vůbec špatné. Samozřejmě je vše napsáno pro Ondřeje Sokola a ten si role užívá. Pravdou ovšem je, že v poslední části už není poznat, jestli zrovna hraje Honzu, či Richarda. Další chybu vidím v délce, na nenáročnou komedii je to opravdu příliš a je to cítit, v závěru film značně pokulhává i vtipu je pomálu. 55% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po trochu vlažném drhnoucím úvodu se film rozjel díky výměně rolí dvojníků. Byť situace byly dost nereálné, alespoň pobavily. Pak se ale vtip vytratil a zasmál jsem se opět až na konci. Na Petra Nárožného v roli "kápa" jsem si ale nakonec také zvykl. Jen nevím, jak si učitel vydělal na tu výstavní vilu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tahle tématika je už napříč dějinami kinematografie ohromně ohraná, ale nelze to zazlívat jakémukoli novému pokusu. U českých filmů, především z koprodukce Primy, je potřeba přihlížet s přimhouřenýma očima, ovšem zázrakem se z Dvojníků vyklubala povedená komedie. Kdyby se Sokol neupsal blbosti Tvoje tvář má známý hlas, byl by opravdu hodnotným členem současné české herecké plejády. Naproti němu by se pan Kokohák měl svých pokusů o získání hereckého umu rychle vzdát. S vizáží i výstupy neandrtálce by se měl ucházet o role v tématických dílech. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu se odehrávalo v letních měsících za tropických teplot, kdy všichni ze štábu a i někteří herci chodili velmi vyletněni. Pouze k mafiánskému bossovi Vytloukalovi (Petr Nárožný) a Bobanovi (Jan Filipenský) byli kostýmní návrháři zcela neúprosní. První jmenovaný byl nucen po celou dobu filmu oblékat sako z průmyslové imitace exotických usní a druhý dokonce těžké polní vojenské boty a těžkou koženou bundu „křivák“ o těsných jeansech ani nemluvě. Vše samozřejmě v černé barvě. Při natáčení v Litoměřicích na náměstí v plném poledním žáru prý panovalo tak pekelné vedro, že oběma hercům bylo zakázáno v záběru svěsit ruce dolů, protože jim z rukávů vytékaly čůrky potu. Oba herci svorně přiznávají, že to sice nebylo jednoduché, ale že jim více než odměnou byl krásný pohled na vyletněné půvabné kolegyně ze štábu a samozřejmě dobrý pocit z dobře odvedené řehole. (Fuego)
  • Při natáčení před pražským hotelem Interntonal se Miroslav Etzler v roli amatérského boxera tělocvikáře Kaliny po několikátém jetí natolik vložil do role, že Jakubovi Kohákovi v roli Melichara na chvíli opravdu „udělal tmu“, a to tak důkladnou trefou, že Jakub Kohák dokonce chvíli odmítal točit tuto scénu znovu. (Fuego)
  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)

Reklama

Reklama