Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (105)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nevtáhlo mě to do děje už od první minuty, hrozně ukecané a velice nudné. Vzdal jsem to hned začátkem třetí epizody. Má oblíbená dětská herečka ze Spielbergovy Války světů  Dakota Fanning o které jsem si myslel, že z bude jednou hvězda jako Leonarda di Capria mě zde vůbec nenadchla a jako by zkoprněla a neuměla hrát. Její role se mě vůbec nelíbila a dosti zpuchla. Děj se vleče velmi pomalu, mám rád svižnější tempo zvlášťě u seriálů. I nenáviděný seriál, ale nízký počet hvězdiček má jen proto, že ho mnozí osoudily a dávali odpad, aniž by viděli byť jednu epizodu „ Tisíc a jedna noc " dokázal vtáhnout do děje hned první epizodou a nenudil až do konce. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První série má námět plný kulervoucího potenciálu, který ale v průběhu rozředí v nefunkčních vztahovkách, nepřesvědčivých scénáristických kličkách a absenci nějakého tahouna (či třeba jen přirozeného sympaťáka) .. Je to škoda, protože hledání podstaty zla v temných uličkách špinavého New Yorku prolezlého chudobou, korupcí a dětskou prostitucí, mělo z počátku opravdu něco do sebe.. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem zaujme, hutnou atmosférou a příslibem zajímavé detektivky. Bohužel načrtnuté postavy se vyvinou buďto ve velice nezajímavé, nebo jen extrémně protivné. Zejména hlavní postava hraná Danielem Brühlem osciluje mezi inteligentním psychologem, a protivným puberťákem bez sebemenší zodpovědnosti a soudnosti... toho druhého je bohužel v seriálu víc. Závěrečný díl je pro mě pak klasicky na sílu vynuceným finále, ke kterému došlo jen proto, že hlavní hrdina je imbecil a protože to tak scénárista potřeboval... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový Mindhunter z 19. století. Funguje to na poli kriminálního kousku, který má své gradace, postavy, které se vyvíjejí a pokračuje to směle dále. Má to i momenty, které prostě nezaujmou, má to i momenty, které nějak jdou a dokáží zabavit, ale někdy, aby vás to chytilo, tak to trvá velmi dlouho. Nicméně jsem dospěl i do fáze, kdy jsem se na další díly těšil podívat. Druhou sérii bych asi klidně rád uvítal. Uvidíme, co přinesou zítřky. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Silně vtahující seriál, zejména díky skvělým hercům a vymazlené výpravě, kde se myslelo na nejmenší detaily, jako je třeba koňský trus na ulicích. Výprava tak tvoří významnou složku zábavy při sledování jednotlivých epizod, které jsou scénáristicky dobře zvládnuté a příběh neztrácí dech ani poutavost. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)

Reklama

Reklama