Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 2

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (684)

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to patetické, pitomé, s nevyváženým tempem... ale přiznejme si to - pořád to má nejlibovější akci jakou v Hollywoodu někdo dokáže natočit. Pravé military porno, Bay od Skály vůbec nic nezapomněl, a když se střílí, tak je to blaho. I přes ty digitální kamery, které mě tu mírně sraly. Takže stejné jako Bayovy filmy před tím než upsal duši Transformerům. Dokonce i ten záběr na bombu jak z Pearl Harboru tu je, i náznaky humoru ala Bad Boys. A kdyby se konečně vykašlal na robíky a až do smrti točil filmy jako tohle, tak budu navýsost spokojený. 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bay a jeho vlastná verzia Čierneho jastraba. Dlho som čakal, kým Michael Bay natočí seriózny film a konečne som sa dočkal. Škoda, že prvá polka nemala väčšie tempo, pretože od druhej to už išlo s kopca. Inak je to čistá Bayovina. Efektné spomalovačky, drsný hoši, fajnové výbuchy a vlajúca americká zástava v tom najväčšom vetre. Veľké plus tu hraje aj hudba. Miestami ako keby tu ani nebola, ale v tých kľúčových momentoch bičuje film vpred a v závere žmýka emócie. Menej známe xsichty tiež celkom potešili, ale na druhú stranu práve v tomto ma Black Hawk Down výhodu. Obľúbené soundtracky: The Last Resort, Forgotten. 85% - 4* ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vousatý jestřáb sestřelen. Při pohledu na vražednou stopáž a více než důkladný úvod je jasné, že tohle je vysněný projekt, jehož autora nikdo nebrzdil a splnil mu tak největší přání. A přestože povzbuzující proslovy či výhrůžky na téma mrtvých Američanů dávají svým množstvím vzpomenout na Pearl Harbor, zážitku to ubírá jen minimálně. Když jde totiž do tuhého, dostává se do popředí Akce s třikráte zvětšeným A, která dokazuje, že Bay zkrátka nestárne, jen svým vlastním způsobem zraje. Každá salva nebo výbuch překonává dynamičností všechno, co je v žánru možné vidět a stoupající strach o hlavní postavy žene vstříc přehrocenému a o to víc divácky vyčerpávajícímu finále. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Téměř na den přesně po dvou měsících jsem se vrátil na místo činu do kina Atlas! A je to dobrý, žádný deja vu se nekonalo, hnátu mi nikdo tentokrát nepřejel, takže jsem se mohl plně soustředit na film. Mno a po pravdě doufal jsem, že mi konečně někdo v tomhle roce naservíruje intenzivní akčňák od začátku do konce. Kdo jiný by měl být v tomhle ohledu větší zárukou jistoty než můj oblíbený akční megaloman Michael Bay? No úplně se to nepovedlo. Paradoxně tomu filmu asi škodí, že je až moc vidět jak moc na tom režisérovi záleželo a jak moc to chtěl epicky zpracovat a tak nám servíruje téměř dvě a půl hodiny dlouhý epos, jehož první hodina vás ale spolehlivě otráví pokud tedy nejste totálně zažraní do života mariňáků a nepotřebujete se o každým dozvědět jakou má manželku a kolik má dětí. Prostě ta stopáž je tu natahovaná až uměle a půlhodinu bych vystříhnul nazdar. Je to škoda, protože ruku v ruce s těmi prázdnými kecy jde i solidní budování atmosféry a příprava na hodinu druhou ve který se dostavuje to očekávaný válečný peklo. Tady už je Bay jistý v kramflecích a servíruje to co umí nejlíp megalomanskou, přehledně natočenou a navíc i příjemnou poctivě Rkovou akci, proti tomu nemám námitek. Občas nějakej ten patos, heroický hrdinství a důrazný záběr na rozstřílenou hvězdnatou vlajku na dně bazénu. No však to všichni znáte...Takže asi ukázka poctivýho řemesla, dostal jsem co jsem čekal, ale nevím no budu kverulovat, vždy lze dostat víc a mě nějak už všechny ty akční velkofilmy přes kopírák začínají připadat úplně stejný. Nejsem nespokojen, ale víc jak lepší 3* tomu nedám.65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZTAHY MEZI VLÁDAMI JSOU DŮLEŽITÉ, ALE VZTAHY MEZI LIDMI JSOU SKUTEČNÝM ZÁKLADEM DIPLOMACIE. A JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE POSLÁNÍM NÁS JAKO AMERIČANŮ JE POMOCT BENGHÁZANŮM SE SVOBODNOU,DEMOKRATICKOU A ÚSPĚŠNOU LIBYÍ... /// Hezkej film o důsledcích vývozu demokracie, díky níž se Benghází stalo jedním z nejnebezpečnějších měst na světě. Taky se můžeme dozvědět, že takovej kontraktor… ano, je taky jen člověk. Pravdivej (?) příběh, bez politickejch servítků a plnej akce ve stylu „Black Hawk Down“. Boj, ve kterým je těžko rozeznat, kdo je na který straně a kterej Bay přikrášluje záběrama „na efekt“. Celkem umírněně, takže to dramatičnosti prospívá. Lovná zóna Američanů sebou samozřejmě přinese i dávku patosu, ale kdo jsi bez viny… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2014 napsal Mitchell Zuckoff, neznám (a ani nemám žádný žoldácký zážitky!). 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Nejsem si jistej, jestli můžou ovce šukat v půl třetí ráno. 4.) Thx za titule „Mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (207)

Zajímavosti (27)

  • Agenti se ve filmu vozí v sedanu Mercedes S (W222). V roce 2012 se však tento model ještě ani nevyráběl. (Morrello)
  • Michael Bay byl před natáčením pozván do centrály CIA v Langely, aby s ním probrali scénář. Bay byl požádá,n aby z něj odstranil některé citlivé informace a režisér na všechny připomínky přistoupil. Teprve v centrále zjistil, že poslední 2 hvězdy na zdi cti agentů CIA, kteří zahynuli ve službě. Patří operativcům z GRS, kteří zahynuli při obraně v Benghází. (Hawaj)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama