Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je jedno jestli Putinovi fandíte nebo ne .Ale je to státník který je pod obrovským tlakem.nebude sdělovat přes Stonea své myšlenkové pochody.Stone je Američan a proto Putin ukáže co jen sám chce a dál nikoho nepustí.Byl by blázen.Zajímavý dokument.Mrazí z toho jak graduje zbrojení "Kulturní vložky" Jelcina to bylo sado maso státníka.Divím se lidem kteří mají Rusko v žaludku se na ten seriál dívají.Nikdo je nenutí ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Dokument je ukázkovou prací, po které si fakt řeknete, že i když třeba v některých věcech s Putinem nesouhlasíte, tak rozhodně mu rozumíte. Kdokoliv, kdo si myslí, že po staletích, kdy v čele Ruska stál jeden silný vůdce, tohle můžete nasilno nahradit demokracií ve stylu západních zemí, je úplně mimo. Podívejte se, jak krásně třeba jen u nás komunismus ze dne na den vymizel a lidi ho v hlavách najednou vůbec nemaj (pro lidi co nechápou - to bylo myšleno ironicky). Ano, Rusko rozhodně není stoprocentně svobodná země, ale je o 1000% svobodnější, než bývalo. Pokud chcete hodnotit jakoukoliv zemi, zejména v Euroasii, musíte se dívat nejdřív aspoň 500 let do historie, porozumět jí a teprve na základě toho si udělat názor. Rozhodně určitě všechno v Putinově životě nebylo tak krásné a růžové jak říká, na druhou stranu si myslím, že je jeden z mála lidí v čele jakékoliv dnešní země, který opravdu myslí dopředu a na to, jak to asi bude vypadat za 25, 50 let. Hodně tomu přispívá, že v čele země je už tak dlouho, někomu se to líbit nemusí, ale na druhou stranu podívejte se, jak to vypadá, když se představitelé země mění každé 4-5 let. Navíc se opravdu snaží mít nějaký právní rámec, a ten dodržovat - narozdíl od kolegů ze západu, kteří opravdu zákony mají jen pro srandu. Jeden příklad za všechny (na kterém je i vídět, jak stejně lidi slyšej jenom to, co chtějí slyšet) vzhledem k tomu, jak je Rusko tradicionalistická země, mají zakázanou propagaci homosexuality mířenou na děti mladší 18 let. Pak už si dělejte co chcete. Jo, ta propagace na tuhle věkovou skupinu je prostě ošemetná, takže rozhodně se to dá našroubovat skoro na každou veřejnou akci, takže prostě si tam nemůžete moc nikde vykračovat a svým dildovým růžovým vrtulníkem oblažovat každého v okolí, ale každá země má prostě nějaké zvyklosti a nemůžete si všude nakráčet jak Američani a na všechny tlačit svoje představy o životě. Za mě prostě výbornej dokument, a kdyby se lidi naučili víc přemejšlet a míň poslouchat kolenem, bylo by na tomhle světě radostněji. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě velice rozporuplný dokument, pro mě určitě o to víc, že jsem Ukrajinec narozený v Donbasu. A tím, že jsem to napsal musím i zdůraznit, že nejsem na žádné straně konfilktu, protože jsou obě špatné. Tedy vlády, ne lidé, co zbytečně umírají. Každopádně celá válka mě přivedla ke zkoumání ruské historie a čtu si různé věci. Dal jsem si i tento dokument abych lépe porozuměl Putinovi. Určitě to účel splnilo. Celý dokument má každopádně vysokou hodnotu. Byť je značně agitační a jednosměrný (až teda na pár čestných výjmek hlavně na konci čtvrtého dílu, který působí o to trefněji ve světle současných událostí). Jeho hodnotou je to, že nejde o výblitek z aeronetu, ale o skutečně alternativní pohled. Přední americký režisér putoval do Ruska za Putinem a natočil s nim hromadu rozhovorů. Dvě kapacity -ne v nutně střetu- ale minimálně v nějakém dialogu vám musí stačit na udělání si obrázku. Nemusíte fandit Putinovi, ani nenávidět USA, abyste si z tohoto dokumentu vzali cenný pohled z jiného úhlu. Samozřejmě Putin říká lži. Je také narcistický a samolibý. Jenže i charismatický, inteligentní a možná nejlepší vůdce jakého Rusko za tisíce let mělo (samozřejmě ta konkurence nebyla kdovíjaká) a jako správný ruský vůdce naplnil svůj osud a dovršil svoje vládnutí naprosto příšernou válkou na Ukrajině. Zkrátka ale ať si myslíme o dotyčných cokoliv, kdyby podobný dokument existoval o Stalinovi, Leninovi, nebo Hitlerovi, rád bych se podíval. A myslím, že by takové dokumenty měly vznikat napříč vládami a politiky. A v tom je jeho síla. Takže vlastně ani nevím jak hodnotit, se zaujetím jsem sledoval celou dobu po čtyři hodiny a myslím si, že Putin je zmrd, stejně tak je ale svinská i americká vláda a Stone je příliš veden svojí (oprávněnou) nenávistí k US gouvermentu. Takže nevím.. čtyři? Čtyřka asi bude adekvátní. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy dokument... treba to povedat tak, ze Vladimir Vladimirovic je rozporuplna osobka. Rozhodne mu netreba vsetko verit... v dokumente je par veci, ktore realite az tak neodpovedaju a samozrejme je to kapek jednostranna zalezitost. Na strane druhej je fakt, ze Rusko vytiahol z prvotno pospolnej spolocnosti niekde vyssie... je treba brat v potaz aj fakt, ze Rusko nie je nejaka vyspela demokracia, kde sa daju aplikovat podobne principy ako v zapadnej Europe. Takze ja na nejake obmedzovanie ludskych prav a potlacanie, mierne povedane kontroverznej, opozicie zo strany Putina nepocujem. Pokial ide o rozjebanie blizkeho vychodu, tak s Putinom maximalne suhlasim. Za toto vinim mierotvorcov z USA, ktori rozjebali pomerne liberalne moslimske krajiny a zapricinili tak vznik konzervativnych kozojebov co radi rezu hlavy, odpaluju sa na uliciach a vyhlasuju vojnu civilizovanemu svetu. Mierotvorcovia totizto zase opominaju fakt, ze nie kazda krajina presla rovnakym vyvojom. K demokracii sa musi dospiet...neda sa nanutit a uz vobec nie v krajinach, kde lider musi byt respektovany a zaroven obavany vodca, ktory dokaze krajinu udrzat jedinym sposobom a to sposobom maly dvor a velky bic. Ked sa toto narusi, tak sa zrazu vyprofiluju krvilacni skurvysyni. Takze hoci som v mnohych veciach v tomto dokumente skepticky a Putinov nevinny vyraz je miestami usmevny, stale Rusko a osobu Putina povazujem za poslednu bastu, ktora drzi akusi rovnovahu vo svete voci imperialistom z poza mlaky. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co na to televizní rada moudrých, která dohlíží na činnost veřejnoprávní televize. Proč tam není to, co tam mohlo být? Co na tom, že Stone tíhne k levicovým názorům, ale rozhodně není žádna podržtaška amerického mocenského establishmentu. Znám filmový rukopis Olivera Stonea, tím více musím ocenit jeho mimořádnou schopnost objektivně vybírat si z reality to, co opravdu sedí. Protože cokoli dělá, dělá doopravdy. Což věru nelze říci o kritice, všelijakých „mudrců“, kteří tomu vytýkají řadu věcí. Podle toho, co bylo řečeno, tak otázky nejsou jen lichotivé a přátelské, a nejsou ani hloupé. V mnoha ohledech překvapí, jak do sebe některé informace zapadají. Jelikož se dotýkají samozřejmě věcí, které se dějí. Kromě toho, ať už nakonec Putinův režim, či jeho zahraniční politika bude úspěšná nebo ne, je stále jedním z nejdůležitějších mužů světové politiky. Co k tomu dodat jiného, než složit velký hold Prima Zoom za odvahu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama