Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 1

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 1

Recenze (143)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Vladimírovič Putin je prezident Ruskej federácie. Je to skúsený politik a mimoriadne charizmatický muž, ktorý dokáže pevne viesť mnohomiliónový ruský národ a rozvážne spravovať najväčšiu krajinu na svete. Patrí medzi najmocnejších mužov našej planéty. Skúsený americký filmár, režisér a uštipačný, inteligentný hnidopich Oliver Stone s ním natočil výborný časozberný dokument zložený s otvorených rozhovorov. Prezident Putin pôsobí dôveryhodným, sebeistým, mužným dojmom. "Svet podľa Putina" sa mi páči. https://www.youtube.com/watch?v=Ct3pMWmok-Y ***** ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Rád bych Putinovi věřil (...) protože co říká, dává smysl a ví, co má říct a co ne a jak to říct. Ale politika je záludná šachová partie, které mě nikdy nebavilo se aktivně účastnit... a ve vzduchu vždy visí cosi jiného, než co vám řekne jakékoliv oficiální stanovisko státu. A je tolik částic, které hrají roli. Jak řekl Hunter S. Thompson, "in democracy you have to be a player" ("v demokracii musíte být hráčem"). Putin definitivně hájí zájmy Ruska a definitivně chce být hráčem. Nechci zaujmout ani pozitivní, ani negativní stanovisko, ale je to definitivně pozoruhodný náhled do světové mocenské politiky. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dva díly bohatě stačily. Není to dobrý dokumentární materiál. Stone je strašně slabý, podlézavý...rezignoval na cokoliv kontroverzního nebo nepohodlného. Vše je koncipováno tak, aby vždy Putin úspěšně zasmečoval. Přitom by se mu dalo v tolika věcech oponovat a trošku ho vystavit tlaku. Některé jeho vysvětlení dávala smysl, ale kolikrát neskutečně překrucoval fakta, vytrhával věci z kontextu či jinak manipuloval. Putinova chyba to nebyla. Ten si jen správně otipoval slavného vyčpělého režiséra, který se nechal rád využít. Tak si to sesumírujeme, jak to vidí oficiálně Putin. Rusko je demokratické, tolerantní /má rádo i gaye :) /, zákon je svatý pro všechny - včetně tajných služeb. Ruska federace chce s každým jednat a být kamarád, ale všechny okolní státy ho provokují ba přímo intervenují proti Rusku a to se jen brání. Nejhorší na tom je, že se nedozvíte nic nového nebo podstatného. 48%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

O Putinovi jsem se dozvěděla jen minimum a věřím, že většina otázek byla stejně předem daná, takže ho to jako profíka nerozhodilo. Zdaleka se neví o jeho skutečném já, to by jsme se možná nestačili divit. Myslím, že mnohé naznačuje i závěrečný pohled na výzdobu jeho pracovny, téměř paláce v kterém bydlel a podobně. Tam tahají za nitky úplně jiné, kolosálně obrovské struktury. Jeho rčení v tom smyslu, že pošlapávání lidských práv je mu vzdálené, tak to mě nadzvedlo ze židle. Ano, tam se konají na takové lidi razie, které nemají daleko k zatýkání teroristů. Opravdu mně unikl záměr Stonea, co tím sledoval a očekávala jsem větší slovní bitvu. Koneckonců, námětů měl hafo. Ale tohle beru jako jeho poloviční režii, ta druhá mu byla nadiktována a nikdo mě nepřesvědčí, že ne. Takový malý flirt, který nebudu hodnotit, protože zatím nevím jak. Ještě si to nechám uležet..................nicméně doporučuji, každý si může udělat svůj obrázek sám. Po delším uvažování to hodnotím jako ryba ani jako rak, průměrem. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nech je Putin aký je, rozhodne je to politik, akého dnes Rusko potrebuje a celkom jasne má obrovskú podporu obyvateľstva. Napriek americkej propagande. Na druhej strane je Oliver Stone jeden z mála amerických tvorcov, ktorý ma tie "gule" aby vytvoril takýto veľký projekt s ruským prezidentom. V podsate sa tu nič nové nedozviete, no Putinov prejav je mimoriadne zaujímavý, priamy a miestami prekvapivo otvorený. Samozrejme, že si veľa vecí nechal pre seba, ale nič iné sa čakať ani nedalo. Oproti posledným trom americkým prezidentom je Putin skutočný štátnik a človek, ktorý miluje svoju vlasť. O tom som presvedčený. Naviac je to človek, ktorý očividne vojnu nechce a robí všetko pre to, aby nedošlo k veľkému konfliktu s USA. Za mňa palec hore aj pre Vladimira Putina, aj pre Olivera Stonea. Toto je je kvalitná dokumentárna séria, ktorú by mal vidieť každý. 85 %!! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama