Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 3

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 3

Recenze (143)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Povídají si jako kámoši... No a co???!!! Rusko není SSSR, a vracet se do minulosti pořád a dokola je tak trochu nemoc. Zvláště, když to s přítomností nemá moc spojitostí. Protiruská propaganda je všudypřítomná a já to vnímám tak, že jakýkoliv prostor, který je dán Putinovi, al-Asadovi a dalším "moc moc zlým a nedemokratickým diktátorům" je něco, čeho je si třeba vážit ;-) Ale někteří to samozřejmě nikdy nepoberou. Nemyslim, že se díky tomu stane člověk moudřejší, ale lépe si může poskládat tu mocensko-politickou skládanku... Jednoznačně největší světové zlo sídlí za Atlantikem. Bohužel...to zlo se nějak za posledních x desítek let "tak trochu" rozlézá po celé planetě. A to je samozřejmě největší problém dnešního světa. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud Stone dělal dokumentární sérii v podobě subjektivního pohledu na historii USA, kterou dával do osobitého a velmi kritického kontextu, bylo to velmi relevantní a působivé, protože v něčem přinesl skutečně zajímavé poznatky a pohledy, ač s ním člověk nemusel úplně ve všem souhlasit. Bohužel, čím více Stone stárne, tím více se z něj stává nesoudný blbec, který ve jménu své celoživotní nasranosti na celou Ameriku a především její politiku (vše vychází z jeho otřesných zážitků z Vietnamu, což do značné míry přenesl do Čety) zoufale hledá všechny možné ideologické, ekonomické a vojenské oponenty USA a projektuje si do nich ryzí pravdu, protože jeho vláda mu celý život "lže". Chavez, Castro a teď Putin, kdyby ještě žil Stalin a utrousil něco na účet USA, možná i s ním by se senilní Oliver přijel vyfotit a potřást rukou. Díky tomuto zkreslenému vnímání reality pak vymlaskne tuto tendenční agitku, ve které dává prostor regulérnímu diktátorovi, kterému v zemi záhadně mizí opozice ve vězení nebo tři metry pod zemí a léta mu tam řádí sériový vrah nezávislých novinářů, aby si odžvanil ty své pečlivě naučené fráze, které přesně zapůsobí na ty stejné imbecily, kteří čtou Sputnik, hltají Aeronet a prokládají to Parlamentními listy, ale to je asi tak všechno, k čemu toto "interview" a sebepropagace diktátora Putina bude. Chybí zde především profesionální novinář, který by vyžadoval striktní odpovědi a konfrontoval hosta s tvrdými fakty. Ne submisivní blbec a fanoušek toho samého člověka, kterého "drsně" zpovídá otázkami, které mu tři měsíce předem zaslal spolu se smlouvou. Škoda, že ZOOM ve jménu sledovanosti rozšiřuje tuhle agitku, zvláště v ČR, která je vysoce kontaminovaná kremelskou propagandou, je to vysloveně nerozumné až debilní. Napsal bych, ať si udělá každý názor sám, ale tento dokument slouží pouze k vytvoření jednoho názoru, protože Stone Putina ještě uboze vtíraně doplňuje v odpovědích na stejné otázky, které sám položil, aby konečný výsledek vrhal co nejlepší světlo na jeho modlu. Přitom to byla unikátní příležitost jak Putina ogrilovat, stačilo třeba pozvat i významné ruské opoziční hlasy z exilu, případně s nimi dotočit nějaké krátké vyjádření k alespoň některým lžím, které tam Putin bezostyšně vypouští z huby, ale to by pak Vláďa na natáčení nekývl, protože je všechno, jenom ne naivní blbec jako Stone. Celou tuto jednostrannou agitaci nejlépe vystihl ruský komentátor BBC, který prohlásil, že celý pořad působí dojmem jako kdyby pro Russia Today (ruská státní propaganda pro zahraničí, vysílaná v angličtině) pracoval i samotný Oliver Stone a ne pouze jeho syn Sean. Člověk, který během libovolných deseti minut otázek a frází nepozná o čem tento pořad je, za jakým účelem byl stvořen a o co Stoneovi šlo především, má hodně nízko položenou laťku v chápání souvislostí a proto by se ve vlastním zájmu o mezinárodní politiku zajímat ani neměl. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Takhle vysoký hodnocení nedávám za to, že vím, že to je nebo není pravda. To nevíte nikdy. Nedávám ani za formu dokumentu. Dávám ho za ten nápad. Máme spoustu lidí po světě, o kterých se mluví, ale kdo z nás ví, jaký je ten člověk, když se s ním setkáte osobně? To se ze zpráv, kde je pětivteřinový prostřih, u nás s dabingem, nedovíte. Takovýchto rozhovorů by mohlo být více. Jediný, který by se tomu podobal, a o kterém vím, je jak Česká televize před časem udělal rozhovor s Assadem. To se mi také líbilo. Takže doufám, že se brzy dočkáme něčeho dalšího nebo podobného. ()

jakeer odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozšírenie prehľadu fajn (aspoň vieme, čo si Putin myslí z prvej ruky). Ale čisto z dokumentaristického hľadiska to je strašné. Stone nekladie Putinovi príjemné otázky, on mu doslova trčí z riti. Jeho tvrdenia vôbec nepodrobuje pravde, hoci postprodukcia trvala 2 roky. Je neprípustné, keď Putin povie, že zadlženosť k HDP majú 12 %, pritom v skutočnosti to v tom čase bolo 40 % a Stone s dvojročnou rezervou na overenie to pustí do éteru ako fakt. Holt, postfaktuálna doba, kde názor je viac ako pravda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hodnotný dokument, který umožňuje na americko-ruské, potažmo na některé světové problémy nahlédnout z druhé strany, než na kterou jsme zvyklí. Putin se jeví jako svěží, rafinovaný, chytrý politik, který má přesně srovnané co a jak a zároveň se nebojí odpovídat na některé dobře mířené a palčivé otázky Stonea - samozřejmě otázkou zůstává, zda odpovídal upřímně, či nikoliv. Oliver relativně dobře po celou dobu balancoval na hranici toho co bylo v rámci dialogu ještě únosné a co už mohlo být příliš. Podle všeho z toho vydoloval maximum. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama