Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (151)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu Nedotknutelni prichadzaju s dalsim filmom,nie je to sice komedia,pri ktorej sa budete valat po zemi od smiechu,no urcite vam ucaruje,citit z toho take to typicke pre Francuzsko,humor,pohodu,radost,potesenie a ma to srdce,jednoducho sa na to vyborne pozera,chvalim samotny pribeh,hercov i hudbu,takze bez pochyb plny pocet...:-) ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Co že Francouzové umí dělat takovéhle komedie? Po Nedotknutelných a Co jsme komu udělali? další pecka, u které jsem se bavil od začátku do konce. Navíc dost zajímavých (ač pro mě neznámých) hereckých tváří, příjemná hudba, nějaké ty emoce a příběh, který mě ničím neurazil. Film jako takových za pěkné 4*, ale protože se podobných komedií moc nedělá - a časy těch bláznivých od Zuckera či Abrahamse, které miluju, jsou dávno pryč - musím dát za plný počet. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Francouzi ty komedie umí, ale hlavně je dělají úplně jinak než slavnej Hollywood. Tady totiž nejde o nějaký vulgarity, skandály, nahotu nebo sprostý slova, tady je to o nápadu, určité chytrosti a ironii, což mě osobně teda bavilo moc, musím uznat. Hodně dobře jsem se bavil, casting je totiž povedenej od hlavní postavy až po hromadu postav vedlejších. Navíc si jako divák ještě uvědomíte, jak náročný musí být, když máte cateringovou firmu! :D Vrcholem všeho pak byl let na balonu (měsíci), kterej jasně ukazoval, jací dementi na světě existujou (a věřím, že se někdo takovej opravdu najde). Tady palec hore, po nějaké době zase velice slušná komedie! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli vám nic neudělá dobrou náladu, tak tohle tedy stoprocentně. Tohle je ta nejčirejší, nejupřímnější a nejlehčí komedie na strávení za tento rok.. Myslím, že není člověka, kterého by tento film mohl urazit, protože jinak by v sobě ten dotyčný neměl kouska lidskosti. Celý děj táhnou výrazné charaktery, vtipné hlášky, francouzský humor, čarovná hudba a taky krásný vizuál. Potěšilo mě, že film není natočen z pohledu manželského páru, ale z pohledu svatební agentury, což příběhu dodalo o mnoho více vtipu a tím pádem vypouští skoro veškerou romantiku, což pro mě bylo plusem. Humor je navíc absolutně nenásilný a žádná vulgarita není potřeba. Američané by se od Francouzů mohli učit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé třetí setkání s tvorbou autorské dvojice Toledano a Nakache dopadlo nad očekávání dobře, i když (možná právě protože) jde o naprosto odlišný koncept a styl humoru, než s jakým celosvětově uspěli v případě Nedotknutelných. Jak už zaznělo ve více komentářích, tenhle kousek není řachanda, nýbrž příjemný, lehce plynoucí snímek podkreslený pohodovou hudbou, který má ambice vykouzlit na řadě míst mírný úsměv, nikoliv salvu smíchu. I když prostředí svatební hostiny svádí pokládat film za jednu z nesčetných variant romantických komedií, opak je pravdou. Dokud nás svatba nerozdělí je komediální příběh z prostředí pracovního kolektivu, tedy subžánru kdysi tak protežovaného v zemích východního bloku. V tomhle filmu se tvrdě maká - pravda, ne vždy efektivně, v ukázkové souhře a s očekávanými výsledky. Parta v našich končinách nepříliš známých herců odvádí spolehlivou práci a za sebe můžu jen dodat, že jsem se bavil přesně tak, jak to režijní dvojka zamýšlela. Osobně nemívám rád filmařinu založenou na zpitvořených figurkách, tady mi ale absence hlavní postavy nahrazené množstvím vedlejších postav s jedním nebo dvěma důležitými výstupy přišla navýsost funkční. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)
  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama