Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (151)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Eric Toledano a Olivier Nakache si nastavili hodně vysokou laťku při Intouchables a nyní přicházejí opět s originálním nápadem, ale na to, že se jedná o Francii a film natáčí skvělí tvůrci nemá film dostatečně velké koule. Jasně sledovat svatbu z pohledů organizátorů cateringu zde tuším ještě nebylo a připravit dokonalou svatbu rozhodně není žádná lehká práce, očekával jsem, že těch průšvihů zde bude daleko více a především ke konci jsem doufal, že se to vyhrotí do větších otáček. Humoru je zde poméně, jsou zde sice inteligentní dialogy i úvahy, že bych se alespoň jednou chytil smíchem za břicho se nestalo. Bavila mě však dvojice Gilles Lellouche a Eye Haidara, ale chybí zde výraznější francouzská komediální posila a je to na tom filmu lehce znát. Slušné, ale potenciál byl větší. 65% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tolik slaďáků a komedií končí svatbou hlavních hrdinů a tak málo filmů ukazuje divákům pohled z druhé strany! Tentokrát jsou ústředními postavami, které si zaručeně oblíbíte, majitel a zaměstnanci jedné svatební agentury. Jejich úkolem je připravit novomanželům nezapomenutelný zážitek, sami na tuhle svatbu ale nikdy nezapomenou. A vy taky ne. Velice zábavné. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Francouzi ty komedie umí, ale hlavně je dělají úplně jinak než slavnej Hollywood. Tady totiž nejde o nějaký vulgarity, skandály, nahotu nebo sprostý slova, tady je to o nápadu, určité chytrosti a ironii, což mě osobně teda bavilo moc, musím uznat. Hodně dobře jsem se bavil, casting je totiž povedenej od hlavní postavy až po hromadu postav vedlejších. Navíc si jako divák ještě uvědomíte, jak náročný musí být, když máte cateringovou firmu! :D Vrcholem všeho pak byl let na balonu (měsíci), kterej jasně ukazoval, jací dementi na světě existujou (a věřím, že se někdo takovej opravdu najde). Tady palec hore, po nějaké době zase velice slušná komedie! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nad trapností a neupřímností některých svateb zůstává rozum stát, proč o tom tedy nenatočit film. Je fakt, že ke klasickým francouzským komediím to má téměř daleko, přesto jsem se několikrát opravdu zasmál a především jedna z posledních vět "já tě vezmu" je nezapomenutelná. Některé postavy, včetně hlavního hrdiny mi ovšem byly vyloženě nesympatické a tak jsem si oblíbil spíše několik zaměstnanců agentury, kteří z toho dělali tu pravou komedii. Jako nenáročný film, po náročném dni dobré. 60% ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mají určitou jiskru související s francouzštinou a francouzským vystupováním. Když se k tomu přidá dobrý scénář a nápaditá režie, jsou francouzské komedie vždycky jistota. Bohužel tady to moc nefungovalo. Jako groteska to bylo perfektní, francouzský humor občas udeřil naplno, ale člověk se zasmál a pak to hned vyprchalo. Svatební komedie mám rád protože jsem si řadu svateb osloužil jako obsluha a ta atmosféra se nedá nemilovat. Tady ale něco silně vázlo...nevím jak to říct, ale film jakoby úplně zahazoval potenciál tím jak se soutředil na jednu "tragickou" postavu a zbytek tím brzdil. Pobavil jsem se, ne že ne, ale mohlo to být úplně na jiné úrovni. Nehledě na asi jednu z nejotravnějších a nejnepříjemnějších vedlejších postav vůbec...koní ksicht Eye Haidara. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama