Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (151)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažil spontánní potlesk plného kina po nějaké scéně. Naposledy to bylo u Nespoutaného Djanga a teď tady, u jediné svatby, na které nejen že jsem se bavil, ale kterou bych si klidně i zopakoval! A kdo mě zná, ten ví, jak velká je tohle pochvala. To je totiž přesně jeden z těch pěti filmů za rok, kvůli kterým chodím furt jako otrok do kina, i když bych místo toho mohl jít co já vím, třeba do práce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě se za uspořádání projekce pro uživatele CSFD (obzvlášť v Hradci Králové) patří naší matičce filmovaté poděkovat. Takže díky. Tím spíše, pokud výsledné hodnocení zní: zadarmo vynikající, za takových 70, možná 80,- Kč ještě OK, za plnou tržní palbu už bych těch peněz litoval. Nutno říct, že řada mých spoludiváků zavítala do sálu už v lehce povznesené náladě (což by se v Cinestaru asi nestalo, ale Bio Centrál má velmi dobře vybavený bar s velmi slušnými cenami, a začátek projekce se tak nějak o 25 minut opozdil;)), a na nejednom místě filmu se řehtali jako kdyby viděli komedii desetiletí. Já jsem viděl film, který sice měl nesporné řemeslné kvality, a i obsahově se mohl pochlubit silnými momenty, ale na druhou stranu jich také nabídl dost v rovině naprostých klišé, z jiných potenciálně třaskavých výchozích pozic vůbec nic nevyvodil, a vše dovedl k povinnému "happy endu", který jaksi díky tomu, že si nevěsta bere vrcholně nesympatického a osobnostně navýsost ubohého snoba (což se v průběhu děje opakovaně zdůrazňuje), happy endem být nemůže. Kromě hlavní postavy (skvělý Jean-Pierre Bacri jako distingovaná a násilí prostá verze Basila Fawltyho) a jeho povinně ebenové temperamentní (čti jak dlaždič sprosté) zástupkyně nikdo nezaznamená žádný vnitřní posun, ač jde o vlastně dost smutné postavy. Nemalou porci humoru obstarávají moderní komunikační technologie (část jste viděli v traileru), ale je to humor téměř v rovině setkání rodiny Škopkových s počítačem ve Slunci, Senu... K tomu si připočtěte archetypy věčně vysmátých připitomělých imigrantů snědé pleti, připojte "povinné" vyklácení upjaté paničky, a máte celkem vzato typickou "letní" či "oddechovou" komedii, která se díky jménům svých tvůrců uplatní jako půlnoční projekce na různých festivalech, aby si diváci odpočali od všemožných drásavých existenciálních dramat a formálních experimentů. Řečeno kvalitativně o oktávu níže posunutými slovy klasika: "Nebylo to špatný, ale že bych to musel vidět dvakrát...". 70%, ale jak jsem říkal na úvod, jen pokud Vás to nebude stát víc jak 70,- Kč:) ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mají určitou jiskru související s francouzštinou a francouzským vystupováním. Když se k tomu přidá dobrý scénář a nápaditá režie, jsou francouzské komedie vždycky jistota. Bohužel tady to moc nefungovalo. Jako groteska to bylo perfektní, francouzský humor občas udeřil naplno, ale člověk se zasmál a pak to hned vyprchalo. Svatební komedie mám rád protože jsem si řadu svateb osloužil jako obsluha a ta atmosféra se nedá nemilovat. Tady ale něco silně vázlo...nevím jak to říct, ale film jakoby úplně zahazoval potenciál tím jak se soutředil na jednu "tragickou" postavu a zbytek tím brzdil. Pobavil jsem se, ne že ne, ale mohlo to být úplně na jiné úrovni. Nehledě na asi jednu z nejotravnějších a nejnepříjemnějších vedlejších postav vůbec...koní ksicht Eye Haidara. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož konečně i já se dohrabal na ČSFD projekci a premiéra to byla víc než povedená.....holt škodolibost světu vládne a sledovat tu postupně se bortící dokonalou svatbičku se spoustou pitoreskních postaviček a scén stálo fakt za to. Ne, že bych se smál imrvére, ale úsměv se držel mojí držky průběžně tak nějak neustále a občas jsem nejen já, ale i celý nabitý sál vybuchl v hurónský smích. Krásně to gradovalo a odlet ženicha vstříc hvězdné obloze dostal nejen mě, ale prakticky všechny doslova a do písmene do kolen a pod sedadla. Kdyby to v ten moment skončilo, je to jasných pět hvězd. Bohužel to ještě pokračovalo k zdárnému happyendu a spoustě milých a smířlivých gest a jelikož já jsem škodolibá svině, jde okamžitě jedna hvězda dole :-)) Alors Jojitos jusqu'au cinéma! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce, Brno] Tímto děkuji za možnost shlédnout tento film. Dostala jsem se na promítání poprvé. Popravdě všechny filmy, co dosud v Brně byly, mně tolik nezaujaly. Je to příjemná komedie plná vtipu, ale i dramatických momentů. Vůbec není na škodu, že jsou zde u nás téměř neznámí herci. Určitě bych ráda znovu shlédla. Zároveň by mě zajímalo, jestli případný dabing neubere tomuto dílku na kvalitě. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama