Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: Sean Connery, Kim Basinger, Maria Brandauer, Rowan Atkinson. Zápory: Max von Sydow a všetko ostatné! Jasné, nemali práva na hudbu z Jamesa Bonda, ale to predsa neznamená, že vo filme nebude skoro vôbec hudba? A čo je najhoršie - NUDAAA! Môže si ktokoľvek hovoriť, že nuda nie je argument, ale pre mňa je viac než jasný argument. Tento film je tak k smrti nudný, že som mal problémy to dopozerať. Žiadna akcia, slabé hlášky, čajový dej - dokonca aj Bond sa viditeľne nudí. Sean Connery mal skončiť pri You Live Only Twice, jeho obidve návraty vôbec nevyšli. Nakoniec jediný klad filmu vyzerá byť to, že jasne ukázal tvorcom "official" série, že Sean Connery vo svojom veku čoby Bond vo výslužbe vôbec nevyzerá horšie ako Roger Moore vo svojom veku ako činný Bond. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Občas něco málo příjemně překvapí (žralok, bitka v sanatoriu, honička motorky a auta, hra o dominantnost nad světem), Connery je pořád dobrý, vidět Rowana Atkinsona ve filmu o Jamesu Bondovi je milé a záporačka Fatima je pěkně nechutná vražedkyně, která si myslí, že je nejlepší na světě. Ale jinak by tohle (doufám) nikdy nemohla být oficiální Bondovka. Je to natočené jak na bramboru. Všechna prostředí jsou hnusná a divná (ani exotika vůbec nefunguje.) No a představitelé M, Q a Many Peny jsou strašní, kdepak takové ksichty vyhrabali? AKTUALIZACE 2022: Ne, tohle fakt ne. Zase jsem viděl kousek, ale tohle nejde. Fatima a Hra o dominaci nad světem jsou asi tak jedinnné dobré  věci, které si tahle doslova a do písmene rádoby  Bondovka (bohužel hodně nevhodně v televizi uváděna mezi těmi oficiálními) působicí místy dojmem home videa  nezasloužila a Connery mě při svém comebacku vůbec neoslovil. Kdyby to upadlo v zapomnění, bylo by to možná lepší. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Seana Conneryho do návratu do svojej ´´obľúbenej´´ úlohy presvedčil pravdepodobne len niekoľkomiliónový honorár ( 5 miliónov, v tej dobe to bola obrovská suma ). Na filme je to trošku aj vidieť. Je to však vydarená bondovka, ktorú aj napriek tomu, že nieje oficiálnou, považujem za dôstojného kolegu ostatných filmov o neporaziteľnom agentovi. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Conneryho bondovka, ale i tak mi film /navzdory většině/ přišel zábavný a koukatelný. Herci, jak už tu bylo řečeno, nejsou zlí (snad kromě Barbary Carreraové, která v roli Fatimy předvádí velice originální variaci na postavu Fiony z Thunderballu). Některé fórky si v trapnosti nezadají s těmi z Austina Powerse, hudba je šíleně nevýrazná a Connery působí poněkud sešle (což byl ale záměr). Slušné 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natočit Bondovku mimo patronát MGM? No nikdy neříkej nikdy.. Na Conneryho už sice šahá penze, nicméně vyhnat z těla toxiny pohlavním stykem, zabíjením a záchranou světa stále zvládá s nonšalancí. Přidejte si hrst sebeironie, úchvatnou bitku ve směru posilovna - chodba - kuchyň - laboratoř zakončenou agresivními účinky moči agenta jejího veličenstva, neopotřebovanou Kim Basinger či Brandauera s vizáží úlisného drážďanského pedofila v saku s krátkými rukávy a máte tu neoficiální, ale přesto svižnou podívanou o dobře namazaném stroji MI6 s magnetickým vlivem na jakékoliv krásné děvče v okruhu 15 yardů.. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (36)

  • Když Largo (Klaus Maria Brandauer) odejde a zanechá po sobě hrající magnetofon s nesmyslně vytaženou anténou, přijíždí na koních horda banditů. Přitom hudba utichá, ale Largův poskok přitom stojí (pokud by manipuloval s rádiem, musel by buď klečet, nebo se alespoň ohnout, aby na rádio dosáhnul, což však neudělal). Současně vidíme, že anténa zmizela, je tedy zasunuta. Proč by však Largův poskok anténu zasouval a jak by zvládl zasunout anténu a rychle vstát, když se banditi přiřítili od vstupní brány za cca vteřinu až dvě? Zkrátka v předchozím záběru anténa byla vysunutá, v následujícím zasunutá, aniž by měl kdokoliv šanci ji rychle zasunout. (pjotri)
  • Keď James Bond (Sean Connery) prepadáva cez hradné múry na konskom chrbte, má na sebe košeľu, v nasledujúcom zábere, po dopade do vody, už je iba v šortkách. (Sany33)
  • Poslední film, ve kterém Sean Connery ztvárnil Jamese Bonda. Honorář pro něj obnášel již pět milionů dolarů plus procenta z tržeb. Když hrál Connery Bonda poprvé, tak za svou premiéru dostal pouze sto tisíc dolarů. (zdeny99)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama