Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nestačím kroutit hlavou nad nelichotivými přívlastky, kterými je tu RoboCop 2 častován....Ve svém žánru jde o vynikající snímek, k němuž mám jen jednu drobnější výhradu a to tu, že nevnáší do plecháčova světa žádnou inovaci a pouze mocně těží z Verhoevenova originálu (ten je mnohdy i zřetelně citován - např. je tu RoboCop znovu mučen a zbaven končetin apd.). V porovnání s původním filmem, kde byly misky vah s krvavou akcí a satirickým pohledem na sociální problémy současného světa vyrovnané, se Robo 2 přiklání mnohem více do satirického pojetí, jenž mnohdy šponuje až do absurdních výšin (kriminální živly s mlékem tekoucím po bradě nechť jsou toho dokladem). Stále však přitom zůstává až nepříjemně trefný, výstižný a především velice vtipný, nebudu-li zrovna myslet na nešťastnou epizodku se "správňáckým" režimem. Celým filmem prostupuje jedinečný, sympaticky béčkový feeling, opírající se především o mohutné akční scény s výraznými pyrotechnickými efekty a nadstartně vysokým množstvím padlých ran i obětí. RoboCop 2 není zhmotnělá dokonalost a mírně jej sráží občasná zakolísání autorovy invence i soudnosti, ale je z něj jasně vidět, že režisér nejlepší epizody Star Wars dobře věděl, jak potěšit fanouška akčních sci-fi béček. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

O třídu horší, než první film. Ani ne tak temnějším pojetím, jako WTF momenty a příběhovými nápady (vážně malý kluk může být šéfem drogového kartelu, kterého všichni poslouchají?), které jsou zde zpracované v tak divné formě, že to činí celé pokračování až stupidní. Palec nahoru za linku Robocopa a jeho upgradem ze 3 systémových zákonů, kterými se řídí na 300. A též za linku krachujícího Detroitu a pokusy o Robocopa 2. Mínusy za psycholožku, drogový kartel a zmíněné příběhové kiksy. Prostě průměr. 60% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu nafrak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu ... Prostě úlet a nářez, každopádně Robocopa 2 považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišla povedená dvojka, která je myslím v mnoha ohledech ještě o chloupek lepší - košatější a bizarnější scénář (inu Frank Miller), působivější efekty (RoboCopova držka je fakt nářezová!), zajímavější herci, vypečenější žerty, vtipnější reklamy, spousta skvělých hlášek... "Říkal jsi, že ho jenom vyděsíš!" "A nevypadá vyděšeně?" A třešničkou na dortu jsou sprosté, kriminálnické a vraždící dětičky, obzvlášť ten ulízaný malý gangster je roztomilý - když mu došly náboje v samopalu a rozhodl se tedy uškrtit policajtku strunou, chlámal jsem se jako tupé hovado. Blbost, ale zábavná. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)

Reklama

Reklama